Molla Ahmet Bekiroğlu’nın hayat hikâyesi TRT ekranlarında!

Hayatını ilim ve irfan yoluna adayan âlim Ahmet Bekiroğlu’nun hayat hikâyesi belgesele aktarıldı. TRT Kurdi kanalının hazırladığı belgesel film, bu akşam saat 22:30’da ekrana gelecek.

Elazığ’a bağlı Karakoçan ilçesinde dünyaya gelen Molla Ahmet Bekiroğlu, bölge medreselerinde eğitim görmüş önemli bir ilim adamı… İcazet aldıktan sonra medrese kuran Bekiroğlu, binlerce öğrenci okuttu ve mezun etti. Molla Ahmet Bekiroğlu’nun yetiştirdiği talebeler, yurdun dört bir tarafında, ilim ve irfanın meşalesi oldular.

TUTUKLANDI VE SÜRGÜN EDİLDİ

1980 darbesi döneminde, bölgede verdiği vaaz ve yaptığı tebliğlerden dolayı gözaltına alınıp tutuklanan Ahmet Bekiroğlu, zor ve çileli sürgün hayatından sonra Elazığ’a yerleşip, vefat ettiği güne kadar hayatını ilme, zikre ve irfana adadı. Evli ve 7 çocuk sahibi olan Molla Ahmet, Arapça, Farsça, Kürtçe ve Türkçe bilmekteydi.

TRT KURDİ BELGESELİNİ HAZIRLADI

Birçok başarılı işe imza atan TRT Kurdi kanalı, Molla Ahmet Bekiroğlu’nun hayat hikâyesini belgeselleştirdi. Başta Elazığ olmak üzere, Ankara, İstanbul, Diyarbakır’da çekimleri yapılan belgesel, Bekiroğlu’nun hayat hikâyesini ve irfan dünyasını ekrana getirecek. Belgesel bu akşam saat 22:30’da TRT Kurdi ekranlarında olacak.

MOLLA_AHMED_baski_1

Molla Ahmet Bekiroğlu’nın hayat hikâyesi TRT ekranlarında! ile ilgili etiketler trt kurdi molla ahmet bekiroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.