Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne terör saldırısı: 4 yaralı!

Teröristler, kardeş Somali'nin başkenti Mogadişu'da iftar saatinde bir restoranda 6 kişiyi öldürdü ve bugün de Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönelik 4 çocuğun yaralanmasına sebep oldu. Dışişleri Bakanlığı, terör saldırılarını kınadı.

Dost ve kardeş Somali halkına Eş Şebab terör örgütü yıllardır kan kusturuyor. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HASTANESİNE TERÖR SALDIRISI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 22 Nisan'da Mogadişu'da bir restorana iftar saatinde yapılan terör saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiğinin ve dün Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönelik terör saldırısında 4 çocuğun yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

YARALANAN 4 ÇOCUK TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralanan 4 çocuğun Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, "Bu insanlık dışı terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Menfur saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile dost ve kardeş Somali halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, terörle mücadelesinde Somali'nin yanında durmaya kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Mogadişu'nun Lido Plajı'nda bir restoranı hedef alan güçlü patlamada güvenlik güçleri ve sivillerin de aralarında bulunduğu en az 6 kişi ölmüş, 7'den fazla kişi de yaralanmıştı.

 

 

SuperHaber

Kaynak: AA

Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne terör saldırısı: 4 yaralı! ile ilgili etiketler Somali Recep Tayyip Erdoğan terör Saldırı mogadişu hatane
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.