Moderna: Aşı mutasyona karşı etkili

İngiltere'da ortaya çıkan mutasyona uğramış koronavirüse ilişkin bar açıklama da Moderna şirketinden geldi. Aşı şirketi, kendi aşılarının mutasyona karşı etkinliğini koruduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç firması Moderna, İngiltere’deki mutasyon koronavirüse ilişkin yaptığı açaklamada, mutasyona uğradığı belirtilen virüse karşı aşılarının etkinliğinden emin olduklarını ancak yine de testlerin yapılacağını bildirdi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Mevcut verilere dayanarak, Moderna Kovid-19 aşısının sağlayacağı bağışıklığın, yakın zamanda İngiltere’de ortaya çıktığı aktarılan SARS-CoV-2 virüsüne karşı da koruyucu olması bekleniyor.”

DAĞITIMINA BAŞLANDI

BioNTech/Pfizer Kovid-19 aşısından sonra geçtiğimiz hafta Moderna’nın aşısı da ülkede ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) onay alan ikinci aşı olmuş, hafta sonundan itibaren öncelikle sağlık çalışanlarına uygulanması için dağıtımına başlanmıştı.

Moderna: Aşı mutasyona karşı etkili ile ilgili etiketler moderna aşı mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.