Modern Olimpiyat Oyunlarının Babası kimdir? İlk modern olimpiyat nerede ve ne zaman yapıldı?

202O Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kaldı. 23 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek modern olimpiyat oyunlarının tarihçesi merak ediliyor. 4 yılda bir düzenlenen olimpiyat oyunlarının babası kimdir? İlk modern olimpiyat oyunları nerede, ne zaman yapılmıştır?

Atletizm, Atıcılık, Basketbol, Badmintol gibi branşlarla oynanan yaz olimpiyat oyunları 2020 yılında Tokyo'da yapılacaktı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelendi. 23 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 2020 Tokyo Yaz olimpiyat oyunlarının babası kimdir?

İlk modern olimpiyat oyunu 1896 yılında Yunanistan'ın Atina şehrinde düzenlenmiştir.

MODERN OLİMPİYAT OYUNLARININ İSİM BABASI KİMDİR?

Tüm dünyadan sporcuların dört yılda bir buluşarak yaptıkları festival olan ve gençliği spora karşı desteklemek ve özendirmek amacıyla yapılan olimpiyat oyunları daha iyi ve daha barışcıl bir dünya kurulması amacıyla yapılır.

Modern Olimpiyat oyunlarının babası Baron Pierre de Coubertin'dir. 1896 yılında öncülük ettiği Atina Olimpiyatları ile ateşi yakmıştır.

Modern Olimpiyat Oyunları yaz ve kış olimpiyatlar olmak üzere ikiye ayrılır. 200'den fazla ülkenin sporcusu adeta fesatival havasında bir rekabete tutuşurlar.

Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz'da başlayacak" - Dünya Gazetesi

2020 TOKYO OLİMPİYATLARINDA HANGİ BRANŞLAR VAR?

Yaz olimpiyatlarına ait spor branşları şu şekildedir:

Atletizm

Atıcılık

Basketbol

Badmintol

Boks

Bisiklet

Beyzbol/Softbol

Jimnastik

Hokey

Dalga Sörfü

Futbol

Eskrim

Güreş

Golf

Judo

Hentbol

Halter

Modern Olimpiyat Oyunlarının Babası kimdir? İlk modern olimpiyat nerede ve ne zaman yapıldı? ile ilgili etiketler 2020 Tokyo Olimpiyatları 2020 tokyo olimoiyatları modern olimpiyat oyunlarının babası kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.