Mobilyaya Şubat'tan itibaren zam

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, geçtiğimiz yıl ertelenen düğünlerin bu yıl yapılacak olmasının iç pazarda mobilya satışlarına artıracağını ifade ederken ürünlere 1 Şubat’tan itibaren yüzde 25 zam geleceğini kaydetti.

Pandemi dolayısıyla ertelenen düğünler ve kapanan dükkanlar mobilya satışlarını düşürürken, 2021’de hammadde fiyatlarındaki artışın yanı sıra döviz kurlarındaki yükseliş mobilya fiyatlarının art arda zamlanmasına sebep oldu.

MOSFED Başkanı Güleç, Dünya Gazetesi'ne verdiği demeçte işçilik maliyetindeki artışların yanı sıra hammadde fiyatlarında yükselişin hala sürdüğünü aktarırken, “Bu da büyük bir tehlike. Ayrıca enerji maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte fiyatlarımız en az yüzde 25 oranında artacak.” ifadeleriyle gelecek zammın haberini verdi.

"YÜZDE 50'LİK İNDİRİMLER GERÇEK DEĞİL"

Sektörde yüzde 40 ila 50’lere varan indirimleri gerçek olmayıp köpük olarak nitelendiren Güleç, şu değerlendirmede bulundu:

Dolayısıyla tüketiciyi mutsuz eden bir uygulama. Sektöre de zarar veriyor. Bu maliyet artışı ortamında benim mağazama gelin; benim yapacağım en büyük indirim yüzde 5 ila 10’dur. Efsane Cuma günü, evlilik sezonu gibi dönemlere ve günlere özel indirimler tabii ki olacak ancak bunlar yüzde 10-20 olur. Bu durumda bindir indir yapıyorlar ki bu da doğru bir şey değil.

Mobilyaya Şubat'tan itibaren zam ile ilgili etiketler zam mobilya mosfed
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.