MNG Kargo satıldı mı, kime satıldı?

MNG Kargo satıldı mı? sorusu sosyal medyada çıkan haberler sonrasında kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede 'MNG Kargo kime satıldı?' veya 'MNG Kargo hangi ülkeye satıldı?' gibi sorular araştırılıyor. Peki, MNG Kargo satıldı mı, kime satıldı? İşte ayrıntılar...

Türkiye, genç ve dinamik nüfusu, yaygın dijital iletişim ağı ve gelişmiş ulaşım altyapısı ile e-ticaretin Avrupa pazarlarından çok daha hızlı bir şekilde, çift haneli büyüdüğü bir ülke olarak öne çıkıyor. Bu gelişmenin son haberi ise MNG Kargo'yla birlikte geldi. Peki MNG Kargo satıldı mı, kime satıldı? İşte detaylar...

MNG Kargo satıldı mı, kime satıldı?

MNG KARGO SATILDI MI, KİME SATILDI?

Dünyaca ünlü lojistik şirketi DHL Group, Türkiye'nin önde gelen kargo şirketlerinden biri olan MNG Kargo'nun hisselerinin tamamını (yüzde 100) satın almak için anlaşma imzaladı. Yapılan ortak açıklamaya göre, bu anlaşma Türkiye'nin hızla büyüyen e-ticaret ve kargo sektörlerine yeni bir ivme kazandıracak.

DHL Group'un MNG Kargo'nun tamamını satın alma hamlesi, Türkiye'ye duyulan güveni ve ülkenin ekonomik büyüme potansiyeline olan inancı göstermektedir.

MNG Kargo, 2003 yılında kurulmuş olup 27 aktarma merkezi, 800'den fazla şubesi ve yaklaşık 10 bin kişiye sağladığı istihdamla sektörün lider oyuncularından biri olarak öne çıkmaktadır. DHL Group'un uluslararası lojistik uzmanlığından ve geniş küresel ağından faydalanacak olan MNG Kargo, DHL e-ticaret biriminin bir parçası olacak ve DHL e-ticaret Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlayacak.

DHL Group Üst Yöneticisi (CEO) Tobias Meyer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, e-ticaretin lojistik sektörü için en büyük büyüme faktörlerinden biri olduğunu ve bu nedenle DHL Grup Stratejisi'nde e-ticaretin önemli bir alan olduğunu vurguladı. MNG Kargo'nun satın alınmasıyla birlikte DHL Group'un e-ticaret sektöründeki ayak izinin daha da genişleyeceğini ve Türkiye'deki kurulu ağlarını güçlendireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin iş gücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumunda olduğuna dikkat çekti. DHL'nin MNG Kargo'yu satın almasının, ülkedeki potansiyele olan inancı ve artan yatırım iştahını gösterdiğini ifade etti.

DHL e-Ticaret CEO'su Pablo Ciano ise amacın müşterilere güvenilir, ulaşılabilir ve sürdürülebilir e-ticaret teslimat hizmetleri sunmak olduğunu belirterek, MNG Kargo'nun satın alınmasının, DHL Group'un global müşterileri Türkiye pazarıyla buluşturmasına yardımcı olacağını söyledi.

MNG Kargo CEO'su Kağan Gündüz de DHL Group'un global bilgi ve teknoloji birikimini arkalarına alarak müşterilere sundukları hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini ve kapasite artırımı ile daha yüksek istihdam yaratmayı planladıklarını belirtti. Türkiye'nin, uluslararası üreticilerin sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturma stratejilerinin odağı haline geldiğine dikkat çekti ve sektörlerinin gelişiminin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Rekabet Kurumu ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun onayının tamamlanmasıyla işlem tamamlanacak ve DHL Group, MNG Kargo'nun tam kontrolünü elinde bulundurarak Türkiye'deki lojistik sektöründeki gücünü daha da artırmış olacak.

MNG Kargo satıldı mı, kime satıldı? ile ilgili etiketler kargo
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.