Mizaç ne demektir? İnsanın mizacı hangi yollarla anlaşılır?

Mizaç kelimesi de gündelik dilde sıklıkla kullanılan kelimelerdendir. Ancak her kelime gibi mizaç kelimesinin anlamını tam olarak bilemeyebilirz. Pekik mizaç Türk Dil Kurumu'na göre ne anlama geliyor? İnsanın mizacı hangi yollarla anlaşılır?

Arapça kökeni olan mizaç kelimesi, genel olarak sağlık alanında kullanılan kelimelerden olsa da huy, karakter manalarını da içeriri.

Mizaç Türk Dil Kurumu'na göre ne demek?

Türk Dil Kurumu'nun internet sitesine girdiğinizde aklınıza gelen her kelimenin anlamını ve cümle içinde kullanımını bulabilirsiniz. Mizaç kelimesinin anlamını da açıklayan Türk Dil Kurumu'na göre Mizaç;

- Huy, yaratılış, tabiat, karakter.
- İnsan vücudunun fizyolojik yapısı, sağlık'tır.

İnsanın mizacı hangi yollarla anlaşılır?

Son zamanlarda insanın mizacına anlamya yönelik test ve uygulammalar mevcuttur. Ancak mizaç testleri genel olarak kişilerin yaş aralıklarına göre yapılmakta ve belirlenmiş farklı mizaç gruplarına göre ayrımlar yapılmaktadır.

Mizaç ne demektir? İnsanın mizacı hangi yollarla anlaşılır? ile ilgili etiketler sağlık mizaç ne demek insanın mizacı nasıl anlaşılır
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.