MİT'TEN operasyon: PKK/YPG'nin karargah binaları vuruldu

Milli İstihbarat Teşkilatı PKK'nın PKK'nın Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik 01.10.2023 gerçekleştirdiği menfur saldırının ardından Suriye'de PKK/YPG'ye ait bina ve tesisleri hedef aldı.

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah mühimmat depoları, saldırı/sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı belirtildi.

"HEDEFE ULAŞINCAYA KADAR DEVAM"

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, operasyonların, planlanan hedefe ulaşıncaya kadar devam ettirileceği öğrenildi.

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığına düzenlenen kalleş saldırının ardından terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlara hız verildi.

TERÖRİSTLERE AİT MÜHİMMAT DEPOLARI VURULDU

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG'ye ait sözde askeri tesisleri ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah/mühimmat depoları, saldırı/sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldigi öğrenildi.

OPERASYON SİVİL HASSASİYETİYLE YAPILDI

Bunların yanında askeri sığınaklar, eğitim tesisleri, depolar, cephanelik gibi noktalar hedef alınarak sivillerin bulunduğu bölgelerde herhangi bir operasyon yapılmadı.

SALDIRININ PLANLAYICISI SURİYE'DEN GELMİŞTİ

Saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, emniyet güçlerince etkisiz hale getirilmişti. Bakan Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamasında, "Hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Ankara'da meydana gelen saldırıya ilişkin soruya yanıt veren Fidan ise;

"İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, Suriye'de eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur" ifadesini kullanmıştı. Bakan

Fidan, “Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

MİT'TEN operasyon: PKK/YPG'nin karargah binaları vuruldu ile ilgili etiketler MİT PKK YPG
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.