MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu terörist öldürüldü

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Aynularap bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kobani eyalet genel sorumlusu Hasan Demirtaş'ı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, PKK/YPG Suriye (Ayn El Arap) Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod adlı Hasan DEMERTAŞ hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Hasan Demertaş örgüte 2001 yılında katıldı. Güvenlik güçlerimize karşı, Hakkâri, Tunceli ve Zagros kırsalında uzun yıllar faaliyet yürüttü.

MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu terörist öldürüldü

2011 yılında, Tunceli/Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat UZUN ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine bizzat katılması dolayısıyla hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Demertaş, bu nedenle MİT tarafından hedef listesine alındı.

Bu kapsamda MİT, saha ajanlarından aldığı bilgiler sonrası Demertaş'ı Kobani kent merkezinde düzenlediği spesifik bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu terörist öldürüldü - Resim : 2

2012 yılında Dersim Eyaleti Ali Boğazı Bölge Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Demertaş, 2014’te Irak/Metina Alanı’na geçti. Bilahare 2016’da terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye/Cerablus Cephesi Sorumlusu, 2017’de Kobani/Miştenur Karargâhı Sorumlusu, 2019’da Kobani Mevzilendirme Sorumlusu olarak görev yaptı.

Terör örgütü PKK/YPG adına Suriye/Münbiç’te ABD’li yetkililerle temaslarda bulunan Demertaş, 2020 yılından itibaren Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi. Bu süre zarfında Kobani mücavirindeki Türkiye hudut hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin talimatını verdi ve yönetti.

MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu terörist öldürüldü - Resim : 3

MİT'ten nokta operasyon: PKK/YPG'nin sözde eyalet sorumlusu terörist öldürüldü ile ilgili etiketler MİT Operasyon pkk/ypg terörsit
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.