Mitoloji nedir, ne anlama gelir?

Mitoloji, bir mikketin kültürünü yansıtan en önemli unsurlardan biridir. Mitolojiye yönelik zaman zaman farklı hikayelerle karşılaşsak da kavramın tanımı hakkında araştırmalar büyük bir merakla yapılıyor. Peki mitoloji nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Bir din veya kültürün hikayesini tanrılar ve kahramanlar üzerinden anlatan hikayeler olarak bilinen mitoloji hakkında araştırmalar yapılıyor. Mitoloji kavramının tanımı ise araştırılan bir diğer konu. Peki, mitoloji nedir? Detaylar haberimizde... 

Mitoloji nedir, ne anlama gelir?

MİTOLOJİ NEDİR?

 Bir millete veya gruba ait toplanmış mitlerin tümüne verilen isme veya bu mitlerin araştırılmasına dayanan bilime mitoloji deniyor. Mitolojinin bir diğer adı da efsane bilimdir. İnsanların doğa, tarih ve gelenekler hakkında anlattığı masal, efsaneler mitleri oluşturuyor.

 Her kültürde kendine özgü mitler vardır. Bir kültüre ait mitler o kültüre ait değer yargılarını, dini tecrübeleri, ahlaki dersleri gibi unsurları yansıtıyor.

 Mitolojinin sözlük anlamı; “Bir din veya halkın kültüründe tanrılar, kahramanlar, evren ve insanın yaratılışına dair tüm sözlü ve yazılı efsane birikimini ele ala çalışmalar bütünüdür.”

Mitoloji nedir, ne anlama gelir? ile ilgili etiketler mitoloji mitler tanrılar
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.