MİT ve Emniyet'ten Şanlıurfa merkezli 18 ilde PKK'ya 'Uyuyan Hücre' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var...

MİT ve Emniyet Teşkilatı'nın bölücü terör örgütü PKK'nın istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti için yürüttüğü 10 aylık titiz çalışmanın ardından Şanlıurfa merkezli 18 ilde 'Uyuyan Hücre' operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 90'a yakın şüpheli gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye’deki hücre istihbarat yapılanmasına yönelik olarak MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 90’a yakın PKK uyuyan hücresinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

MİT'TEN 10 AY SÜREN ÇALIŞMA

Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde titiz bir çalışma yürüttü.

Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile yakın koordineler gerçekleştirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanması akabinde operasyon için düğmeye basıldı.

Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

MİT ve Emniyet'ten Şanlıurfa merkezli 18 ilde PKK'ya 'Uyuyan Hücre' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var... ile ilgili etiketler MİT Şanlıurfa PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.