MIT Technology'nin Togg analizi dikkat çekti: “Türkiye bu yolda yalnız değil!”

Geçtiğimiz günlerde ilk teslimatları yapılmış olan Togg araçlar, dünyaca ünlü MIT Technology tarafından incelendi. Yerli ve doğuştan elektrikli otomobili karış karış inceleyen üniversite, analizleri ile dikkat çekti. İşte Togg için hazırlanan o rapora ilişkin ayrıntılar…

Temmuz 2022 tarihinde deneme üretimlerine başlanmış olan yerli ve doğuştan elektrikli Togg, 29 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Tesisi’nde seri üretim bandına çıkarıldı. Bir süredir heyecan ile beklenen yerli araç için araştırmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde 170 bini aşkın kişinin katılımı ile ön başvuru süreci sona erdi. Ön başvuru ekranlarının erişime kapanmasının ardından Togg’un ne zaman yollara çıkacağı merak edilirken ilk teslimatlar geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Togg araçlarına kavuşurlarken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e de kırmızı renkli Togg aracı teslim edildi. İlk teslimatların yapılmasının ardından yerli otomobili mercek altına alan dünyaca ünlü MIT Technology, çarpıcı analizleri ile gündeme damgasını vurdu.

“2023 YILI TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ!”

MIT Technology'nin Togg analizi dikkat çekti: “Türkiye bu yolda yalnız değil!”

Togg’un yola çıkması ile birlikte tüm dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi. Uluslararası basında geniş yankı uyandıran Togg T10X, birçok önemli kurum tarafından yakın takip altına alındı. O kurumlardan biri de dünyaca ünlü MIT Tecnology oldu. Üniversite, yerli otomobili karış karış inceledi.

MIT Tecnology Review tarafından yapılan Togg analizinde önemli noktalara değinilmiş olduğu görüldü. Zeyi Yang tarafından kaleme alınmış olan yazıda, 2023 yılının Türkiye için oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı. Yang, yazısında şu ifadelere yer verdi: “2023 yılı aslında Türkiye için çok büyük bir yıl. Yalnızca cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü olduğu için değil, yaklaşan bir seçim olduğu için de.”

“BU İŞE SIFIRDAN BAŞLAMAK ZOR!”

Togg’u Türkiye’nin gelecekteki ekonomik büyümesinin bir sembolü olarak değerlendiren Yang, elektrikli araçların geleneksel otomotiv endüstrisine meydan okuduğunu ifade etti. Yang, Togg ve Türkiye ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Togg şimdiden çok popüler görünüyor. Bu işe sıfırdan başlamak oldukça zordur. Bir elektrikli aracın en önemli parçası olan pilleri yapmak ise çok daha zordur. Bu sebep ile Türkiye bu yolda tek başına ilerlemiyor ve Çin’in önde gelen pil şirketlerinden biri olan Farasis ile iş birliği yapıyor.”

MIT Technology'nin Togg analizi dikkat çekti: “Türkiye bu yolda yalnız değil!” ile ilgili etiketler TOGG Otomobil teknoloji
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.