MIT Technology Review'dan çarpıcı TOGG analizi

Dünyanın önde gelen enstitülerinden MIT, Togg’u övdü. MIT’nin yayın organı MIT Technology Review, Türkiye'nin elektrikli otomobil projesini mercek altına aldı ve dikkat çeken bir analiz yayınladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Analizde ''İşin teknoloji tarafında, ülkenin gelecekteki ekonomik büyümenin bir sembolü olan ilk yerli elektrikli aracı satışa çıktı.” ifadelerine yer verildi.

MIT Technology Review'dan çarpıcı TOGG analizi

Türkiye Yüzyılı projeleri arasında ve yer alan yerli ve milli otomobil Togg, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. 

İlk teslimatı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan Türkiye'nin elektrikli otomobil projesini dünya basını tarafından da yakından takip ediliyor.

MIT Technology Review'den Zeyi Yang'ın kaleme aldığı analizde 2023 yılının Türkiye için son derece önemli bir yıl olduğuna dikkat çekildi.

''GELECEKTEKİ EKONOMİK BÜYÜMENİN SEMBOLÜ''

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili hakkında övgü dolu sözlere yer veren Zeyi Yang, şu ifadeleri kullandı;

''2023 aslında Türkiye için büyük bir yıl, ancak sadece cumhuriyetin 100. yıl dönümü olduğu ve yaklaşan bir seçim olduğu için değil. İşin teknoloji tarafında, ülkenin gelecekteki ekonomik büyümenin bir sembolü olan ilk yerli elektrikli aracı satışa çıktı.''

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR MEYDAN OKUYOR

Söz konusu analizde elektrikli araçların geleneksel otomotiv endüstrisine meydan okuduğunun belirtildi. Bu alanda yapılan yatırımların hızlı büyüyen bir pazara girme şansı sunduğunun altı çizildi.

''ŞİMDİDEN OLDUKÇA POPÜLER''

Türkiye'nin gururu olan TOGG için ''Şimdiden oldukça popüler görünüyorlar'' diyen Yang, aracın ilk sahibi olmak için başvuruda bulunan 180 binden fazla kişi olduğunu ifade etti.

''TÜRKİYE TEK BAŞINA İLERLEMİYOR''

Çin'in izlediği yol ile Türkiye'nin şu anda izlediği yol arasında pek çok benzerlik olduğunu belirten Yang, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu;

''Bu işe sıfırdan başlamak zordur; Bir elektrikli aracın en önemli parçası olan pilleri yapmak daha da zordur. Bu nedenle Türkiye tek başına ilerlemiyor ve bunun yerine Çin'in en büyük pil şirketlerinden biri olan Farasis ile ortaklık kuruyor.

MIT Technology Review'dan çarpıcı TOGG analizi ile ilgili etiketler ekonomi Otomobil Yerli otomobil TOGG
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.