MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü: PKK ile mücadelede işbirliği!

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile Bağdat'ta bir araya geldi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yapılan görüşmede terörle mücadele, terör örgütü PKK tehdidi ve PKK ile mücadelede atılabilecek ortak adımlar, güvenlik işbirliği ele alındı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ve beraberindeki heyet, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid tarafından kabul edildi.

OPERASYONLARA DEVAM MESAJI

Edinilen bilgilere göre Kalın; son dönemdeki PKK saldırıları ve bölgede yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Milli istihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif REŞİD, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Şii ve Sunni gruplar ile Türkmenlerin temsilcileri ile görüştü.

Yapılan görüşmede terörle mücadele, terör örgütü PKK tehdidi ve PKK ile mücadelede atılabilecek ortak adımlar, güvenlik işbirliği, DEAŞ ile mücadelede işbirliğinin sürdürülmesi, bir güvenlik ve ekonomik işbirliği alanı olarak kalkınma yolu projesi ile Gazze savaşı ve savaşın Irak ile bölge ülkelerine yansıması konuları ele alındı. 

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan da ziyarete ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre Kalın, görüşmede, Türkiye’nin Irak’ın güvenliği ve istikrarına verdiği önemi hatırlattı.

Başta PKK ve diğer terör örgütleri olmak üzere terörle mücadelede iş birliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

 

 

 

 

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı ile görüştü: PKK ile mücadelede işbirliği! ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Irak PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.