Mısır ile yeni dönemin kapısı aralanıyor!

SuperHaber'in diplomasi kulislerinden elde ettiği bilgiye göre, Türkiye ile Mısır arasındaki buzları eritmeye yönelik çok önemli .in gelişme yaşandı. Daha önce istihbari seviyede yürütülen ilişkilerde diplomatların da dahil olduğu yeni bir süreç bugün itibariyle İstanbul'da başladı. Mısır'dan ise yeni döneme ilişkin dikkat çeken bir hamle geldi. Resmi kaynaklarca Mısır medyasından Türkiye'ye yönelik sert eleştiri ve saldırılardan kaçınılması istendi.

Bir süredir sinyalleri verilen Türkiye'nin Mısır ile yakınlaşması ve buzların erimesiyle ilgili atılan adımlarda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Artık yavaş yavaş Türkiye Mısır arasındaki gergin ilişkiler yerini önce aynı masada oturup sorunları konuşmak, ardından da gelecekte yeni bir dönemin sayfalarını açabilmek olarak değerlendiriliyor.

Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde istihbari seviyede başlayan Türkiye-Mısır görüşmelerine diplomatik kaynaklarımızın da dahil olduğu konuşuluyor.

İki ülkenin ilişkileri karşılıklı olarak büyükelçilik seviyesinin altına indirilmişti.

Daha önce çok parlak olan ticari ilişkiler de büyük darbe yemişti.

Bugün de sosyal medyaya da düşen haberlere göre, İstanbul'da Türk ve Mısırlı yetkililer arasında bir dizi görüşme gerçekleşti.

Mısırlı yetkilileri taşıyan askeri uçak, toplantının ardından Kahire'ye geri döndü.

Bir diğer ilginç gelişme de Mısır medyasında yer alan resmi kaynaklı haberlere göre Türkiye'ye yönelik bir başka adım oldu.

O da Mısır medyasında Türkiye'ye yönelik sert eleştirilerden ve saldırılardan kaçınılması bizzat Kahire yönetimince istendi.

Tabi burada en önemli belirleyici Mısır'ın, Birleşik Arap Emirliği (BAE) ve Suudi Arabistan'ın Türkiye düşmanlığı baskısından kurtularak yeni bir politika belirleyebilme inisiyatifi. Bunu zaman gösterecek.

Gerek Doğu Akdeniz'de enerji alanları, gerekse Libya'da Türkiye ile Mısır işbirliği bölgede önemli ölçüde belirleyici olabilir.

Ancak, Mısır bölgede ağırlıklı olarak BAE ve S. Arabistan ile hareket ediyor.

Bir süredir dış politikayı takip edenlerce Türkiye'nin, Mısır ile ilişkilerinin stratejik avantaj sağlayacağı, hatta İsrail ile bunun daha da geliştirilebileceği tavsiye ediliyordu.

Mısır ile yeni dönemin kapısı aralanıyor! ile ilgili etiketler Türkiye Mısır İstanbul Kahire
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.