Misbahçem'de doğal ve organik bir şenlik!

Misbahçem klasikleşen dalından toplama etkinliğine elma (kırmızı, yeşil), ayva ve kivi ile devam ediyor!

Leziz elmalar, (fuji elma-kırmızı elma, granny smith - yeşil elma) ayvalar ve kivilerin hasatı için 29 Ekim Pazar günü saat 12:00-17:00 arası katılmak isteyen herkes çiftliğe davetli...

Misbahçem'in doğal meyvelerini dalından toplayıp, çiftliğimizde ilaçsız tarım ile yetiştirdiğimiz günlük toplanmış sebzelerimizden alıp, bu hafta elma ve ayva ve deveci armut ve kivinin yanı sıra sarı kivi (toplanmış), balkabağı, süs balkabakları, doğal ürünlerden sirkeler, pekmezler, ballar, reçeller, salçalar, çaylar, zeytinler, gurme kahvaltılık soslar tadıp, almak isteyenleri ve doğada keyifli bir yürüyüş yapmak isteyenleri keyifli bir pazar günü için dalından meyve toplama etkinliğine bekleniyorsunuz!

Ayrıca bir çok çeşit ve yöresel lezzet bulunduran, sadece bahçe ürünlerinin olduğu doğal ve organik ürünlerde bulunmakta...

fullsizerender_4

BU ETKİNLİĞİN AMACI VE DETAYLARI NELER?

Etkinliğin amacı: İyi tarım uygulamalarıyla özenle ve büyük emeklerle yetiştirilen “doğal ürünleri” büyük şehirlerde yaşayan şehirden kaçıp doğada zaman geçirmeyi, şehirden uzaklaşmak isteyenlere sunmaktır. Bu özlemi gidermek için “Dalından Meyve Toplama Etkinlikleri” yapmaya devam ediliyor.

ADIM ADIM MİSBAHÇEM'DE

Çiftliğe geldiğinizde aracınızı otopark yazan alana park edebilirsiniz. Doğal güzelliği korumak amacıyla araçlar
içeri alınmıyor. Otopark ücretsizdir.
Sonrasında yönlendirme tabelalarını ve Misbahçem stickerı olan görevlilerin yönlendirmeleri ile ahşap evin olduğu yere doğru ilerleyebilirsiniz.

Misbahçem poşetlerinizi aldıktan sonra yine yönlendirme tabelalarına uyarak, hasat zamanı olan ve
olgunlaşmış meyveler dolu sizin için özel olarak seçilen sıralardan meyvelerinizi toplayabilirsiniz.

Daha sonra yeniden ahşap evin olduğu yerdeki Misbahçem Standı'na yönelip, kendi meyvelerinizi tarttırıp, satın alabilirsiniz.

img_8670

Yine ayrı bir standı olan günlük toplanmış sezon sebzelerden, çiftlikte ürettilen kestane ve çiçek balından, ev yapımı katkısız elma sirkesi, elma pekmezleri, reçellerimizden, salçalar, geleneksel köy lezzetleri ve gurme kahvaltılık soslardan da tadıp, alabilirsiniz.

***
Misbahçem özel toplama ekibine sahip olan profesyonel üretim yapan bir bahçedir. Burada amaç misafirlere
meyve toplatmak değil, çocukluklarında özledikleri “dalından meyve” toplama ve taptaze meyveleri dalında sunmaktır. Lütfen satın almak istediğiniz kadar
meyveyi toplayınız. Meyve toplamak istemiyorum derseniz Misbahçem Standı'ndan günlük toplanmış meyvelerden de alabilirsiniz.

Doğada keyifli bir gün geçirmek için harika bir yer...

ÖNEMLİ NOTLAR

1. Etkinliğin başlama ve bitiş saatine hassasiyet göstermeniz gerekiyor. 12:00-18:00 (bu zaman diliminde istediğiniz bir saatte gelebilirsiniz)

2. Lütfen sadece hasatına izin verilen ürünleri toplayınız, hasatı olmamış, olgunlaşmış meyveleri toplamayınız. Bir yıl boyunca saygı ve özenle yetiştirilen ürünlere, doğaya saygılı bir şekilde bahçe ziyareti gerçekleştirilmesi rica ediliyor.

3. Lütfen dalından meyve toplarken bir sonraki yıl hasat alınabilmesi için sadece görevlilerin anlattığı şekilde toplamaya özen gösteriniz.

4. Çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı getirebilirsiniz, bu Misbahçem'i mutlu eder.

5. Çiftliğe "giriş" ücretsizdir. Zaman geçirmek isteyen misafirler için atıştırmalıklar, çay, kahve satan bir mini büfe olacaktır.

6. Çiftlikte lütfen piknik yapmayınız, dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz ve çöplerinizi çöpe atınız.

7. Kahvaltı hizmeti yoktur. Ancak Misbahçem'e gelirken Polonezköy ve Cumhuriyet Köy'de yol üzerinde kahvaltı yapabileceğiniz birçok güzel mekan bulunmakta.

8. Bahçeye uygun çizme, yağmurluk vb gibi kıyafetler tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.

MİSBAHÇEM'E NASIL GELİNİYOR?

İnstagram sayfalarından doğrudan linke tıklayıp konum alabilirsiniz.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. köprüden'de gelebilirsiniz. Hüseyinli çıktıktan sonra 10 dakikada Misbahçem'e ulaşabilirsiniz. Konum alarak yönlenmenizi öneririz.

Toplu taşıma aracıyla ulaşmak isterseniz Ümraniye Son duraktan Cumhuriyet Köy - Ömerli 138’e binip, Cumhuriyet Köy, Beyaz Bahçe, Fırın’ın orada inebilirsiniz. (karşılıklılar)

Durakta indikten sonra Misbahçem tabelalarını takip ederek gelebilirsiniz. ( sağa dönüp, ilk soldaki toprak yola girmeniz gerekli bir 300 m de duraktan sonra yürümelisiniz)

Misbahçem'de doğal ve organik bir şenlik! ile ilgili etiketler misbahçem elma armut ayva kivi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.