Miraç Kandili ne zaman, hangi gün, ayın kaçında? Miraç Kandilinde ne oldu, önemi ne?

Miraç Kandili'ne dair merakla beklenen gün yaklaşıyor. Mübarek üç ayların içindeki önemli zaman dilimlerinden biri olan Miraç Kandili, kısa bir süre sonra idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Allah'ın huzuruna yükselişi, Kuran-ı Kerim'de Miraç olayı olarak bahsedilmektedir. Peki, Miraç Kandili ne zaman, hangi gün, ayın kaçında? Miraç Kandilinde ne oldu, önemi ne? Detaylar haberimizde...

Mübarek üç aylar içindeki önemli zaman dilimlerinden biri olan Miraç Kandili, kısa bir süre sonra kutlanacak. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna yükselişi, Kuran-ı Kerim'de Miraç olayı olarak anlatılmaktadır. Peki, Miraç Kandili ne zaman? Hangi gün ve ayın kaçında? Miraç Kandili'nde neler yaşandı ve bu günün önemi nedir? İşte detaylar...

Miraç Kandili ne zaman, hangi gün, ayın kaçında? Miraç Kandilinde ne oldu, önemi ne?

2024 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Miraç Kandili bu yıl 6 Şubat Salı günü idrak edilecek. Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinir. Kuran-ı Kerim'de, Miraç olayı İsra ve Necm surelerinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

Miraç Kandili, dinimizdeki önemi ve anlamıyla bilinir. Bu özel gecede, beş vakit namaz farz kılınmıştır. Müslümanlar için bir ibadet ve dua gecesi olarak kabul edilir.

Miraç olayı, Kuran-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde geçmektedir. İsra Suresi'nde, Allah'ın Peygamber Hz. Muhammed'i Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürdüğü ve ona bazı ayetleri gösterdiği anlatılmaktadır. Necm Suresi'nde ise, Hz. Muhammed'in Cebrail'i gördüğü ve ona vahiy edilenleri aldığı anlatılmaktadır.

Miraç Kandili, Müslümanlar için dua, ibadet ve manevi yükselişin bir günü olarak kabul edilir. Bu özel günde, Müslümanlar ibadetlerini artırarak, dualarını ederler ve hayırlı dileklerde bulunurlar.

Miraç Kandili ne zaman, hangi gün, ayın kaçında? Miraç Kandilinde ne oldu, önemi ne? ile ilgili etiketler Miraç Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.