Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım? 12 rekat nafile

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım? İslam alemi yılında idrak edilecek kandilleri merak ediliyor. Kısa bir sonra İslam dünyası Miraç Kandili'ni kutlayacak. Miraç Kandili namaz kılınarak dualar okuyarak ibadetler ile geçirilecek. İşte Miraç Kandili namazı kılınma şekli resimli anlatım! Detaylar haberimizde...

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım? 2020 yılının 2.kandili olan Miraç Kandili 21 Mart 2020 tarihinde idrak edilecek. Miraç Kandili Müslüman alemi tarafından ibadetler ile geçirilecek. Miraç Kandili namazı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım? Detaylar haberimizde...

MİRAÇ GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Miraç Kandili'nde 12 rekat nafile namazı kılınması uygun görülür.Nafile namazında her rekatında Fatiha ile başka bir süre okuyarak ikirekatta bir selam verilmeli.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım?  12 rekat nafileMiraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım?  12 rekat nafile - Resim : 2

Devamında ise yüz defa: “Sübhanellahi velhamdü lillâhi ve la ilahe illALLAHu vALLAHu ekber” denilmeli.

Daha sonra ise yüz defa istiğfar ederek yüz defa da Salat selam okumalıdır.

Aynı zamanda bir önemli detay ise üzerinde kaza namazı olanlar 12 rekat namazı kaza niyeti ile kılmaları daha güzel olur.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım?  12 rekat nafile - Resim : 3

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NELER YAPILMALI?

Miraç Kandili gecesi ve gündüzünü şu şekilde ihya ederek geçirebiliriz;

Miraç Kandili gündüzü oruçlu olarak geçirilebilir. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurdu.

Diğer bir ayrıntısı ise Salat ü selâm okumak.

Bu mübarek günde kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” denilebilir.

Miraç Kandili'ni namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Miraç gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Ayrıca tesbih namazı da kılınabilir. Ancak üzerinde kaza namazı bulunan kimselerin bu gibi mübarek gecelerde nafile namaz yerine kaza namazı kılmaları daha yerinde olur. Bu sebeple kaza namazı olan kimseler bol bol kaza namazı kılmalı ve bu gece kılınacak bütün nafile namazları, kaza namazı olarak niyetlenmeli ve öylece kılmalıdırlar.

Kur’an-ı Kerîm okumalı, dinlenilmeli.

İçtenlikle bol bol dua edilmeli.

Miraç gecesi gündüzünde bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret edilmeli, ruhlarına Kur’an-ı Kerim okumalı.

Miraç gecesi ve gündüzünde fakir fukarayı, yetim ve kimsesizleri görüp gözetmek ihtiyacı olanlara yardım etmek gerekir.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır resim anlatım? 12 rekat nafile ile ilgili etiketler Kandil namaz miraç kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.