Miraç Kandili için tarih yaklaştı! Sadece 2 gün sonra idrak edilecek

Dini gün ve haftaların takvimini yayınlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşan Miraç Kandili’ne dikkat çekti. Peki, Miraç Kandili ne zaman? İşte cevabı…

Dini haftalar ve günler, her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Özellikle de üç ayların gelmesiyle birlikte idrak edilecek olan kandillere ilişkin bir merak ortaya çıktı. İlk olarak Regaib Kandili’nin idrak edildiği 2023 yılında sıradaki kandilin Miraç Kandili olduğu öğrenildi. Miraç Kandili’nin tarihi ise, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

Her yıl dini gün ve haftaların veya İslamiyet açısından önem taşıyan dini bayramların tarihi hicri takvimden miladi takvime göre çevirerek bildiren Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı için de aynı bilgilendirmeyi gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvimde sıradaki dini günün Miraç Kandili olduğu görüldü. Peki, Miraç Kandili ne zaman, bu yıl ayın kaçına denk geliyor? İşte Miraç Kandili tarihi, anlam ve önemine ilişkin tüm detaylar…

MİRAÇ KANDİLİ, ŞUBAT AYINDA İDRAK EDİLECEK

Miraç Kandili için tarih yaklaştı! Sadece 2 gün sonra idrak edilecek

Bilindiği üzere, 2023 yılının ilk kandili olan Regaib Kandili, 26 Ocak 2023 Perşembe günü idrak edilmişti. Sıradaki kandil olan Miraç Kandili için Diyanet İşleri Başkanlığı, 17 Şubat 2023 Cuma gününe işaret etti. Cuma günü idrak edilecek olan Miraç Kandili’nin ardından gelecek olan Berat Kandili ise, 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek. Yılın son kandili olacak olan Mevlid Kandili’nin idrak edileceği tarih ise, 26 Eylül 2023 Salı günü.

1. MUHAMMED’İN MİRAÇ’A YÜKSELMESİ İDRAK EDİLECEK

Öte yandan kandillerin ne zaman idrak edileceği kadar, ne öneme sahip olduğu ve neye göre isimlendirildiği de önemli. Başka bir deyişle Miraç Kandili’nin önemi ve anlamı, ne zaman idrak edileceği kadar büyük bir önem taşıyor. İlk olarak bu noktada Miraç kelimesinin anlamına bakmak gerekiyor. Kelime anlamı olarak, “Yükselmek ve göğe yükselmek” gibi anlamlara gelen Miraç, Peygamber Hz. Muhammed’in Mirac’a yükseldiği gecenin idrak edilmesine verilen isim oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ise, Miraç Kandili’nin önemi ve anlamını şu ifadeler ile anlatıyor:

“Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ediyor.”

Miraç Kandili için tarih yaklaştı! Sadece 2 gün sonra idrak edilecek ile ilgili etiketler Miraç Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.