Miraç gecesi ibadetleri! Miraç Kandili okunacak dualar ve kılınacak namazlar

Müslüman alemi için en kutsal günler arasında yer alan Miraç Kandili bugün idrak ediliyor. Bu çerçevede, Miraç gecesinde yapılacak ibadetler, kılınacak namazlar ve okunacak dualar büyük bir heyecanla araştırılıyor. İşte, Miraç gecesi ibadetleri! Miraç Kandili okunacak dualar ve kılınacak namazlar...

Miraç kelimesi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselişini ve Allah'ın huzuruna çıkışını ifade eder. Bugün büyük bir heyecanla idrak edilen Miraç Kandili için yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazla büyük bir heyecanla araştırılıyor. İşte, Miraç gecesi ibadetleri! Miraç Kandili okunacak dualar ve kılınacak namazlar...

Miraç gecesi ibadetleri! Miraç Kandili okunacak dualar ve kılınacak namazlar

MİRAÇ KANDİLİ İBADETLERİ

Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

MİRAÇ KANDİLİ KILINACAK NAMAZLAR

Miraç Kandili'nde kılınacak namaz ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı detay bulunmuyor. Hz. Muhammed S.A.V'in amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, kandil gecelerinde kılınabilecek namazlar arasında bulunuyor. Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir.

MİRAÇ KANDİLİ OKUNACAK DUALAR

Euzü billahi mineş-şeytanir-racîm Bismillahir-rahmanir-rahîm

Ey Bizleri varlığa erdiren Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun.

Kainatın İftihar Tablosu Peygamber Efendimiz'e Sonsuz salât ü selam olsun.

Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz: YA İLAHEL-ALEMİN!

Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, şu mübarek gecede bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz.

Hâlimiz Sana ayan, söyleyeceklerimiz bildiklerinin bir kısmını beyan. Beklediğimiz asırlardan beri bizi kıvrım kıvrım kıvrandıran dertlerimize derman..

İcabet buyur ey Rahîm ü Rahmân! EY ÇARESİZLER ÇARESİ!

Miraç gecesi ibadetleri! Miraç Kandili okunacak dualar ve kılınacak namazlar ile ilgili etiketler Miraç Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.