Milyonlarca lirayla ortadan kaybolan Çiftlikbank'ın kurucusunun izi bulundu!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasında bulunduğu Çiftlikbank'ın kurucusu Mehmet Aydın firarda. Aydın'ın Güney Amerika ülkesi Uruguay'da olduğu tahmin ediliyor.

Ümraniye’deki genel merkez ofisi birkaç gün önce sessiz sedasız boşaltan Çiftlikbank’ın mağdurları tepkilerini sürdürürken, Sözcü’nün ulaştığı bir belge, “Mehmet Aydın Uruguay’da mı” sorusuna neden oldu.

ciftlikci

8 Haziran 2017 günü Türkiye’nin Buenos Aires’teki Arjantin Büyükelçiliği’ne giden Mehmet Aydın, Avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkardı. Çiftlikbank kurucusu ev adresi olarak Uruguay’daki “Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo” adresini verdi. Söz konusu adres ülkenin en gözde semtlerinden birisi olarak biliniyor. Uruguay ise etleri ve özellikle besi danalarıyla meşhur.

Avukat Mehmet Tuna, Mehmet Aydın ile çalışmayı geçtiğimiz yıl bıraktığını belirtirken, 1991 Bursa doğumlu Çiftlikbank’ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor.

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Paralarını almak için şirketin Ümraniye binasına giden kullanıcılar kapının duvar olduğunu gördü. Mağdurların ayaklanmasının ardından Bursa İnegöl’deki Çiftlik Bank tesislerine giden mağdurlar isyan etti. Olayın ardından Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç yaptığı açıklama da: “Ben de kandırıldım, Mehmet Bey’e ulaşamıyorum başınızın çaresine bakın” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Milyonlarca lirayla ortadan kaybolan Çiftlikbank'ın kurucusunun izi bulundu! ile ilgili etiketler çiftlikbank mehmet aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.