Milyarder ‘prenses’ hakkında akılalmaz iddia

Geçen ay hayatını kaybeden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un milyarder kızı Gülnara Kerimova hakkında uluslararası basında şok bir iddia ortaya atıldı.

Eylül ayı başında beyin kanaması geçirerek ölen 78 yaşındaki Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova (44), iddialara göre akıl hastanesinde tutuluyor.
Güvenilir kaynaklar ve üst düzey devlet yetkililerinin ifadesine göre, Kerimova’yı akıl hastanesine kapattıran ve orada zorla tutturan kişi, İslam Kerimov öldükten sonra başkanlık koltuğuna oturan 59 yaşındaki Şevket Mirziyoyev.
Bir dönem Özbekistan'ın en zengin kadını olan Gülnara Kerimova ülkenin İslam Kerimov'dan sonraki lideri olmak için hazırlanıyordu.
Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in Kerimova’yı kendine büyük bir rakip olarak gördüğü için, babasının ölümünden sonra akıl hastanesine kapattırdığı iddia ediliyor.
Harvard Üniversitesi mezunu olan Kerimova’nın meslekleri arasında şarkıcılık, modellik ve diplomatlık da yer alıyor.
Yeni devlet başkanı olmak üzere hazırlanan Gülnara, 2014 yılında adının karıştığı bir yolsuzluk davası yüzünden babası ile birlikte ev hapsine alınmıştı.
Kerimova, 22 Ağustos 2014 yılında BBC'ye gönderdiği bir ses ve video kaydında babası İslam Kerimov'un kendisine kötü muamele yaptırdığını söylüyordu. Kerimova, "Burada köpeklerden daha kötü muamele görüyoruz, ev hapsinde tutuluyoruz, doktora ihtiyacımız var" diyordu.
Gülnare Kerimova, İsveç, İsviçre, Fransa, Letonya ve Hollanda savcılıkları tarafından da rüşvet ve para aklamaktan suçlanmıştı. Kerimova, İsveç'in "TeliaSonera" şirketinden 300 milyon dolar rüşvet almakla itham edilmişti.
Kermova, ayrıca verdiği yarı çıplak pozlarla da Özbekistan'da gündem yaratmıştı.Özbekistan İstihbarat Şefi Rüstem İnoyatov'un İslam Kerimov'a kızının yarı çıplak fotoğraflarının olduğu bir dosya götürdüğü iddia edilmişti. Fotoğrafları gören Kerimov'un kızına tokat attığı öne sürülmüştü.

Milyarder ‘prenses’ hakkında akılalmaz iddia ile ilgili etiketler İslam Kerimov Gülnara Kerimova
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.