Milyar dolarlık imza! Türkiye ile BAE ticaret hedefi 40 milyar dolar

Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye cuma günü Abu Dabi'de, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) tahminlerine göre önümüzdeki beş yıl içinde iki ülke arasındaki ticareti 40 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen bir anlaşma imzaladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Abu Dabi'deki basın toplantısı öncesinde İstanbul'da konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın (KEOA) iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri yeni bir aşamaya taşıyacağını söyledi.

Milyar dolarlık imza! Türkiye ile BAE ticaret hedefi 40 milyar dolar

BAE, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed'in 2021'de ülkeye yaptığı ve BAE'nin 10 milyar dolarlık bir yatırım fonu kurduğu ziyaret sonrasında siyasi ilişkilerdeki ısınmanın ardından geçen yıl Türkiye ile ikili bir ticaret anlaşması için müzakerelere başladı.

BAE Dış Ticaret Bakanı Thani Al Zeyoudi Reuters'a verdiği bir röportajda "10 milyar dolarlık fon BAE'den çok sayıda yatırım çekiyor ancak aynı zamanda bu KEOA daha fazla kapı açacak çünkü proje ve yatırım seçimi için uygun mekanizmalar olacak." dedi.

"Türkiye büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Bundan 20 yıl sonra küresel piyasalara hakim olan en büyük gelişmekte olan ekonomilerden biri olacak." diyen Al Zeyoudi, anlaşmanın 2023'ün ikinci çeyreğinde onaylanmasının beklendiğini ve kısa süre sonra uygulamaya geçileceğini söyledi.

Milyar dolarlık imza! Türkiye ile BAE ticaret hedefi 40 milyar dolar ile ilgili etiketler BAE ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.