Millî Savunma Bakanlığı açıkladı: Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına kariyer uzman yardımcısı alınacak!

Millî Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına kariyer uzman yardımcısı alımı yapılacak. İşte, kariyer uzman yardımcısı alımına ilişkin tüm detaylar...

Millî Savunma Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına kariyer uzman yardımcısı alımı yapılacak. İşte, kariyer uzman yardımcısı alımına ilişkin tüm detaylar...

Son Başvuru Tarihi : 31 Ocak 2024

1. SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

a) Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere; Tablo-1’de belirtilen faaliyet takvimine uygun olarak, Tablo-2’de yer alan niteliklerde, “Millî Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı temini yapılacaktır.
b) Her adayın sadece bir tercih hakkı bulunmaktadır.
c) Millî Savunma Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel Millî Savunma Bakanlığı Merkez Teşkilatında (Ankara); Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel ise Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Merkez Karargâhında (Ankara) görev yapacaktır.
ç) Yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini “Eğitim Bilgisi Ekle” ekranından sisteme yüklemesi gerekmektedir.
d) Adaylar varsa son çalıştığı işyerinin adı, adresi ve işyerindeki ünvanlarını ‘‘Son İşyeri Bilgileri’’ sekmesinden gireceklerdir.
e) Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından eşdeğerliği kabul edilen (CPE, CAE, TOEFL İBT, PTE Akademik vb.) yabancı dil sınavı sonuçlarını, Sınav Bilgileri ekranından, Sınav Bilgisi Ekle butonunu kullanarak sınav notu bölümüne YDS eş değerlilik puanını yazacak ve Dosya Seç bölümünden yabancı dil yeterlilik belgesini yükleyerek kaydedeceklerdir.
f) Adayların sınav duyurusunda bulunan örnek özgeçmişi doldurarak “Diğer Bilgi ve Belgeler” ekranından sisteme yüklemesi gerekmektedir.
g) İlan metninde belirtilmeyen hususlar hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
ğ) Asil listedeki adaylardan çeşitli sebeplerle atanamayanlar, atamaları iptal olanlar, atama olmadığı ya da atamadan sonra ayrılanlar olduğu takdirde boşalan kadrolara, bakanlıkça gerekli görülürse sınav sonucunun ilanından itibaren bir yıllık süreyi aşmamak üzere yapılacak müteakip sınava kadar yedek listedeki adaylardan en yüksek puan alan yedek adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak atama yapılabilir. Yedek listedeki adaylardan hakları, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

 SINAV BAŞVURU ŞEKLİ:

a) Başvurular, 29 Aralık 2023 - 31 Ocak 2024 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.
NOT: Genel ağ ortamı dışında elden veya posta vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecektir.
b) Adaylar, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek e-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edebilirler.
c) Adaylar son başvuru tarihine kadar tercihlerinde değişiklik yapabilirler.

Millî Savunma Bakanlığı açıkladı: Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına kariyer uzman yardımcısı alınacak! ile ilgili etiketler personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.