Milli Savunma Bakanı Güler'in sözleri Yunan basınında gündem oldu! "Mavi Vatan" vurgusu

Milli Savuma Bakanı olarak atanan ve Hulusi Akar'dan törenle görevi teslim alan Yaşar Güler, Yunan basınında gündem oldu. Güler'in konuşmasındaki 'Mavi Vatan' vurgusu Yunan medyasının dikkatini çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak atanan Yaşar Güler, görevi Hulusi Akar'dan teslim aldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Güler'in devir teslim töreni sırasında söylediği sözler, Yunan basınında da ses getirdi.

"MAVİ VATAN" VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Yaşar Güler, devir teslim töreni sırasında yaptığı açıklamada 'Mavi Vatan' vurgusu yaptı ve "Kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliğinin korunması için durmaksızın çalışacağız" ifadelerini kullandı. Bu sözler Türkyie'nin Mavi Vatan politikasını dikkatle takip eden Yunanistan medyasında da kendine yer buldu.

"TÜRKİYE MEYDAN OKUMAYI SÜRDÜRÜYOR"

Yunan basınından GeoStratigika sitesinde "Türkiye meydan okumayı sürdürüyor: Mavi Vatan'ı savunmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verildi. Akar'ın da "Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta çıkarlarımızı ve haklarımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Hiçbir oldubittiye, haklarımızın çiğnenmesine izin vermedik." sözleri paylaşılarak benzer noktalara vurgu yaptığı belirtildi.

MAVİ VATAN DOKTİRİNİ

Skai televizyonu ve Newsbeast, Yaşar Güler'in yaptığı konuşmaya dikkat çekti ve "Türkiye, Türk-Yunan meselelerinde ve özellikle Mavi Vatan doktrini konusunda tavrını değiştirmiyor" diye yazdı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in "Mavi Vatan için yılmadan çalışacağız" şeklinde ifadeler kullandığını belirten Ethnos, haberinde şu ayrıntılara yer verdi: "Bakan Güler terörle mücadeleye vurgu yaparken Mavi Vatan'ı da anmayı ihmal etmedi."

Milli Savunma Bakanı Güler'in sözleri Yunan basınında gündem oldu! "Mavi Vatan" vurgusu ile ilgili etiketler Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.