Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dost çevresi...

Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 81. ölüm yıldönümünde Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anılacak.

“Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi” başlığı altında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, İstiklal Marşı şairinin çevresinde bulunan her bir dostunu anlatan 42 kitaplık külliyat oluşturuldu. Ayrıca bu kapsamda sergi ve paneller düzenlenecek. Çocukların da unutulmadığı bu projede Mehmet Âkif Ersoy'un hayatını anlatan 48 sayfalık bir de çizgi roman hazırlandı.

akif_son

KİŞİSEL EŞYALARI SERGİLENECEK

28 Aralık’ta Mehmet Âkif Ersoy Sanat Merkezi’nde aralarında Akif’in seccadesinin, evinde kullandığı halının, köstekli saatinin de bulunduğu kişisel eşyalarını içeren bir sergi düzenlenecek. Sergilenecek 500 eser ve eşya arasında Mehmed Âkif’i Âkif yapan dost halkasından 44 kişiye ait belge, evrak, fotoğraf ve kitapları da yer alacak.

akif1

“Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi” projesi kapsamında paneller de yapılacak. İlk panelde Edebiyatçı Yazar Beşir Ayvazoğlu, Akademisyen Uğur Derman ve İlahiyatçı Yazar Hayrettin Karaman, Âkif’in hayatını ve dost çevresini anlatacak, aynı zamanda soruları cevaplayacak.

akif_Aizgi_roman

MEHMET AKİF’İN HAYATI ÇİZGİ ROMAN OLDU

Pendik Belediyesi, Safahat Şairini çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla “Göğe Yükselen Hilâl: Mehmet Âkif Ersoy’un Hayatı” adını taşıyan bir de çizgi roman yayınladı. Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı işbirliğinde hayata geçirdiği projede çizgi romanı Turgay Anar yazdı, Yavuz Selim Baş da çizgiye döktü. Mehmet Âkif Ersoy’un hayatını, mücadelesini, hizmetlerini anlatan çizgi roman 48 sayfadan oluşuyor.

Pendik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlik programı ise şöyle;

Yer: Mehmet Âkif Ersoy Sanat Merkezi

Tarih: 28 Aralık Perşembe

Saat: 14:00 Sergi açılışı

15:00 Panel

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dost çevresi... ile ilgili etiketler Mehmet Akif Ersoy pendik belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.