Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, altın madalya için Tokyo'da

Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, Japonya yolculuğu öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte açıklamalarda bulundu. Avrupa'da rakipsiz kalan Taha, 2. olimpiyat şampiyonluğunun peşinde... Madalya koleksiyoncusu Rıza ise bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Tokyo 2020'deki madalya umutlarımızdan milli güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp, Japonya yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat şampiyonu Akgül, "Ciddi bir sakatlık süreci geçirdim. Omzumda bir bağ kopması ve kemik çıkması oldu. Hala şu anda sağ tarafım sol tarafıma göre daha zayıf. Aynanın karşısına geçtiğimde bunu görebiliyorum. Beyin orayı koruma altına alıyor. Her ne kadara iki omzumu da güçlendirmeye çalışsam da gücümü sağ tarafa doğru veriyorum ister istemez. Sinirsel bir şey. Bunun eksikliğini ister istemez yaşıyorum ama hamdolsun Avrupa Şampiyonası'nda yurt içi yurt dışında hiç mindere basmadan gelip Avrupa şampiyonluğu nasip oldu. Bu da aslında dünya güreş camiasında çok ses getirdi. Şöyle dediler, ‘Nasıl oluyor? Adam 1.5 senedir antrenman yapmadan geliyor da böyle güreşiyor?’ Hamdolsun bunu başarabildim ama bu iyi bir hazırlık süreci ile alakalı. Sen eğer hazırsan mindere çıktığın zaman ayakların yere basıyor. Sakatlığın falan hiçbir şey sana bahane olmuyor" diye konuştu.

2016 Rio Oyunları'nda altın madalya kazanan 30 yaşındaki serbest güreşçinin 8 Avrupa, 2 de Dünya şampiyonluğu bulunuyor. Sıkletinde Avrupa'a rakipsiz olan Taha Akgül'den Tokyo 2020'de yine altın madalya bekliyoruz.

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, altın madalya için Tokyo'da

İNANILMAZ BİR MADALYA KOLEKSİYONU VAR AMA...

31 yaşındaki grekoromenci Rıza Kayaalp ise Londra 2012'de bronz, Rio'da gümüş madalya kazanmıştı. Bu kez altın madalya için mindere çıkacak olan Kayaalp'in 4 kez dünya, 10 kez de Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Yıldız isim yolculuk öncesi şunları söyledi:

"O kadar çok madalya aldık ki binlerce sporcunun hayali olabilecek madalya koleksiyonumuz var. Tabii ki bunun tecrübesi var. Yılların verdiği, şampiyonaların verdiği tecrübe ile oraya gideceğiz. O kadar başarıyla olimpiyata gideceğiz. Tabii ki etkisi olacak. Rakiplerimiz şampiyonalarda yendiğimiz rakiplerin aynısı. Onlar bizden çekinecekler. Biz de ona göre maça çıkacağız. Hiçbir zaman rakibimizi küçümsemeyeceğiz."

"Olimpiyat altının habercisi olur. Bir önceki olimpiyatta gümüş, ondan önceki olimpiyatta da bronz olmuştu. Bunda olimpiyatlarda şampiyonluğun habercisi olur diye düşünüyorum. İnşallah şampiyonlukla ülkeme dönerim. Şu an bir şey hissetmiyorum. Tecrübeli bir sporcuyum. Öyle çok heyecan yapmak gücü bitirir bilirsiniz. Sporcunun çok heyecanlı olmaması gerekir. Sporcunun heyecanı ve stresi kontrol edebilmesi çok önemli. O yüzden maç gününe kadar çok bir heyecanım olacağını düşünmüyorum. Kuralar çekildikten sonra orada biraz heyecan olursa olur. Zaten ben kendime güveniyorsam, gücüm kuvvetim yerindeyse, sakatlığım yoksa Allah’a şükür fazla bir heyecanım olmaz diye düşünüyorum.”

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, altın madalya için Tokyo'da - Resim : 2

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, altın madalya için Tokyo'da ile ilgili etiketler Rıza Kayaalp tokyo 2020 taha akgül
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.