Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan lise öğrencilerine önemli açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencileri için son dakika önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, 9.10.11 ve 12. Sınıflara ayrı ayrı mesajlar verdiği açıklamasını Youtube üzerinden yaptı. İşte Bakan Selçuk'un açıklamaları...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Youtube’dan lise öğrencilerine açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamasını sosyal medya hesabından 'Liseli gençler selam. YouTube’a sizin için birer mesaj bıraktım" diye duyurdu. İşte Bakan Selçuk'un açıklamaları...

“Dokuzlar” denince aklınıza sadece çarpım tablosu geliyorsa liseden çoktan mezun olmuşsunuz demektir.

Oysa 9’lar benim için gelecek demek... 9. Sınıfta, Türkiye’nin bugün 1 milyon 622 bin 153 öğrencisi var.

Peki, ne yapsın 9’lar?

Bazı önemli hatırlatmalarımız var.

Öncelikle dünya küresel bir salgının içinden geçerken onlar derslerinin başındaydılar, sorumluluklarını hiç bırakmadılar. Zorlandılar ama bırakmadılar. Önce kendileriyle gerçekten gurur duysunlar.

Canlı derslere devam ettiklerini biliyorum ancak konu tekrarı yapmak istiyorlarsa EBA platformu üzerinde kendileri için hazırladığımız kitaplar var. 14 etkileşimli kitap var ki kullananlar çok seviyorlar. Beceri temelli kitaplarımızın içinde binlerce beceri temelli etkinlik var. Kazanım kavrama etkinlikleri var.

Konu tekrarını video ile yapmak isterlerse 8 derse dair 186 konu özeti EBA platformumuz üzerinden yayınlanıyor. 288 ders videosu da TRT EBA Lise kanalımızda mevcut. Hem de günde birkaç tekrarla... Bekleriz.

Soru çözmek istiyorlarsa “OGM Materyal Soru Bankası” adlı ücretsiz mobil uygulamamızı indirsinler. Orada, onlar için 3500 soru içeriği var. 586 soruluk 9. Sınıf Tekrar Testleri kitabımız dijital olarak erişime açıldı, EBA üzerinden ulaşabilirler.

“Biraz daha eğlenerek çalışmak istiyoruz.” derlerse eğer Bilgi Küpü, Boşluk Doldurma, Kelime Sıralama, Sınıflandırma vb. dijital ortamda hazırlanan etkinliklerimiz var. Mutlaka göz atsınlar.

Her şeyden önemlisi... Salgının biteceğinden, hayatın normale döneceğinden, eksiklerini rahatlıkla kapatacaklarından emin olsunlar. Kitap okumak sadece Türkçe dersinin değil, bütün derslerin başarısını artıran bir alışkanlıktır. Bol bol kitap okusunlar.

Rahat olsunlar. Eğer duygusal açıdan bir ihtiyaç hissediyorlarsa 444 0 632’yi arasınlar lütfen. Uzmanlarımız, kendilerine destek olmak için 24 saat telefonun ucundalar.

Bilsinler ki biz her zaman yanlarındayız, her türlü önerilerine de açığız. Görüşlerini, isteklerini, önerilerini lisedebence@meb.gov.tr adresine gönderebilir ya da sosyal medya üzerinde #lisedebence etiketiyle paylaşabilirler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan lise öğrencilerine önemli açıklamalar! ile ilgili etiketler Ziya Selçuk lise Öğrenci milli eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.