Milli Eğitim Bakanı Özer: Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına katıldı. Ara tatilin bir hafta öne alınmasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Özer, "Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına konuk oldu.

Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Bakan Özer'in açıklamalarından öne çıkan konular şöyle:

ARA TATİL ÖNE ALINACAK MI? OKULLAR KAPATILACAK MI?

Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok.

OKULLARDA SALGIN NE DURUMDA?

Tüm sınıfları kapanmış bir okul yok. Bunlar değişebilir ama istişare edip planlamalar yapabiliriz ama şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz çok daha fazla istekliler. Çok kontrollü bir şekilde gidiyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Özer:  Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE NEDEN KIZDI?

Urfa’da çok spontane bir şeydi kamera önünde bir açıklama yoktu oradan birisi telefonundan çekmiş. Oradaki dediğim şey şu orada geniş bir alan vardı. Öğrencileri ben gördüm çamurların içerisinde oynuyorlardı. Biz oraya sahalar yapabiliriz cıvıl cıvıl öğrencileri çamurların içerisinde görünce üzüldüm. Amacım okul müdürümüzü kırmak değil. İmkan eksikliğinden kaynaklanan bir mazeret olmasın bizim derdimiz o. Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Okulların talep ettiği tüm ihtiyaçları biz karşılıyoruz. 2022'de yeni bir proje başlatacağız: Temiz Okul, Temiz Enerji. 150 milyona yakın ödenekleri tüm illerimize gönderdik. Hızlı şekilde başlayın, tüm okullarımızın tuvaletlerini gözden geçirin. Kantinler, yemekhaneler, tüm okullarımızda hepsini gözden geçireceğiz.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Yasalaştığında Türk eğitim tarihinde bir ilk olacak. İlk defa öğretmenlerimizin öğretmen adaylıktan başlayarak kariyerlerinin tamamı içerecek bir dizayn oluşturuluyor. Öğretmenlerdeki aday kaldırmayla ilgili sınav kaldırılacak yasalaştığı zaman.

CHP’NİN RANDEVU TALEBİNİ NİYE REDDETTİ?

Keşke bu süreçler hiç yaşanmasaydı. Eğitimi siyasi malzeme yapmaktan çıkmak lazım. Bakanlığa başladığımdan itibaren tüm paydaşlara kapılarım açık. Bizim herhangi bir kimse ile görüşmeme diye bir şeyimiz yok, yeter ki dert eğitim olsun. Milli Eğitim Şûrası'na, eğitim komisyonu toplantısına CHP'den kimse katılmadı. Biz kapılarımızı bir yere kapatmış değiliz, bunu kamuoyunun bilmesi lazım, yeter ki eğitim ile ilgili söylenecek söz olsun. Mülakatlara hiçbir dahilim yok.

 

Milli Eğitim Bakanı Özer: Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.