Milli e-posta sistemi geliyor...

Türkiye'de yerli arama motoru çalışmaları devam ederken yerli e-posta sisteminin de 2018 sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Türkiye'de yerli arama motoru çalışmaları devam ederken yerli e-posta sisteminin de 2018 sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

2017 başında etüt çalışmalarına başlandığı bilinen yerli e-posta sistemi için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın yaptığı son açıklamada, "Yerli ve milli e posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasına sağlayacağız" denildi.

Arslan'ın verdiği bilgilere göre vatandaşlar da yerli e-posta sistemini kullanabilecek.

VERİLER TÜRKİYE'DE KALACAK

Şu ana kadar yapılan açıklamalar, yerli e-posta sisteminin veri gizliliğini amaçladığına işaret ediyor.

Ocak ayındaki konuşmasında "Yerli e-posta sistemi kurarak verilerin ülkede kalması çok önemli" diyen Arslan, bu konuyu katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında yeniden vurgulayarak şöyle söyledi:

"E-postanızı attığınızda ülke dışına çıkıyor dünyada belli yerleri dolaşıp öyle gideceği yere varıyor. Dolayısı ile Türkiye dışında birilerinin bu e postayı görebilme ve bilgi edinme durumu var."

Milli e-posta sistemi geliyor... ile ilgili etiketler milli e posta Ahmet Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.