Millet İttifakı'ndaki HDP çatlağı Akşener'in sözleriyle derinleşti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyamadığına dikkat çekerek, "HDP varsa biz olmayız" dedi. Oysaki partisinin ittifak ortağı CHP, her fırsatta HDP'nin PKK ile herhangi bir bağı olmadığına vurgu yapıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, yöneltilen "HDP'siz nasıl iktidar olacaksınız?" sorusuna, 6 parti liderinin bir araya geldiği ve bildiri imzaladığı toplantıları örnek gösterdi ve "HDP ile o masada değiliz." dedi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; HDP'nin masada olması durumunda kendilerinin olmayacağını vurgulayan İYİ Parti lideri Akşener, "HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyamadığını görüyoruz. HDP'ye oy veren vatandaşları PKK'lılıkla suçlamıyoruz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER FARKLI KONUŞTU

Meral Akşener'in bu açıklamaları akıllara, ittifak ortakları CHP'nin HDP ile PKK arasındaki bağı her fırsatta inkar etmesini getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında, "Siyasi partileri topluma farklı şekillerde tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil" demişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, , "HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir, bu durum partiyi terörist yapmaz" açıklamasını yapmıştı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Akşener, programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi: "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 'hayır olmaz' diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız."

Millet İttifakı'ndaki HDP çatlağı Akşener'in sözleriyle derinleşti ile ilgili etiketler Meral Akşener Millet İttifakı HDP CHP İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.