Milet ittifakına destek veren Türkiye İşçi Partisi'nden 3. ittifak çağrısı

Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri gazetecilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Erkan Baş, 3. ittifak duyurusu yapıp Millet İttifakı'na seslenirken, oy hedeflerinin yüzde 3 olduğunu ve Meclis'te grup oluşturmak istediklerini söyledi. Baş ayrıca LGBTİ bir vekillerinin de olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul’da bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi.

"LGBTİ BİR MİLLETVEKİLİ DE OLMALI"

İleri Haber ve Evrensel'de yer alan bilgilere göre; oy oranı hedeflerinin yüzde 3 olduğunu ve 20 milletvekilini alarak parlamentoda bir grup oluşturmak istediklerini ifade eden Erkan Baş şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan’ı yenmeyi ve parlamentoda sosyalist bir blok kurmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar parlamentoda olmayanların parlamentoda olmasını istiyoruz. Memlekette yok sayılan, ezilen kim varsa onların parlamentoda temsil edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Burada odaklandığımız nokta bizim bu kişileri temsil etmemiz değil, onların kendi kendini parlamentoda temsil etmesi. Örneğin LGBTİ bir milletvekili de olmalı, ancak ona biz şu kişi olsun demeyeceğiz. Örgütlü oldukları dernekleri var. Ancak onların işaret ettiği isim olabilir.

"3. İTTİFAK ÖNE ÇIKTIKÇA CHP'NİN DE ONA GÖRE BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Halk İttifakı, üçüncü ittifak ve onun içerisinde sosyalist bir kuvvet öne çıktıkça CHP’nin de ona göre bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem parlamentosu bir nevi kurucu bir görev üstlenecek ve TİP, daha önce temsil edilmeyen kesimleri orada temsil edecek, hedefimiz bu. Önümüzdeki dönemin ana muhalefeti olmak istiyoruz. İttifak meselesinde sol içi bir tartışmaya girmeyeceğiz. Çağrımız şudur: Seçime girme hakkı olan bütün partiler, kendi listeleriyle bu ittifakın çatısı altında buluşmalı."


AHMET ŞIK'TAN METİN FEYZİOĞLU ÖRNEĞİ

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da, seçim döneminde bir sertleşmenin olacağını, HDP’nin ya da başka partilerin kapatılması gibi şeylerin gündemde olduğunu ancak Türkiye Barolar Birliği seçiminde Metin Feyzioğlu’nun kaybetmesi gibi bir örneğin de bulunduğunu hatırlattı. Şık, “Kenetlenildiğinde tek adamların nasıl gidebildiğini çok yakın zamanda baro seçimlerinde gördük. Aynı TBB seçiminde olduğu gibi genel seçimde de birçok hilenin ve baskının olacağını düşünüyorum ama şu da bir gerçek: Evet gidecekler, gidebileceklerinin kanıtı ortada” diye konuştu.

Milet ittifakına destek veren Türkiye İşçi Partisi'nden 3. ittifak çağrısı ile ilgili etiketler türkiye işçi partisi tıp Erkan Baş 3. ittifak LGBTİ milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.