Milas'taki yangından etkilenen Yeniköy Termik Santrali'nden güzel haber: Devreye alındı!

Son dakika bilgisine göre Milas’taki yangının etkilediği Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri tekrar devreye alındı. Daha önce Kemerköy Termik Santrali devreye alınmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Bu sabah saat 06.30 itibarıyla santralimizin ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız." dedi. Buradaki santraller Türkiye'nin elektrik enerjisinin yüzde 2'sini karşılıyor.

Türkiye'nin güneyinde yaşanan yangınlarda birçok ormanlık alan ve bir kısım yerleşim alanı da zarar gördü. Milas'taki Yeniköy ve Kemer Teknik santralleri de yangınlar nedeniyle tehlike altına girmişti. Yangın santralleri etkileyemeden söndürüldü.

BAKAN DÖNMEZ: BU SABAH DEVREYE ALINDI

Daha önce verilen bilgilerde Milas'taki Kemerköy Termik Santrali'nde enerji akışının başladığı bildirilmişti. Yeni gelen bilgiye göre Yeniköy Termik Santrali de devreye alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez santralle ilgili "Bu sabah saat 06.30 itibarıyla santralimizin ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız." dedi.

Bu bölgedeki santraller Türkiye'deki elektriğin yüzde 2'sini karşılıyor. Santral 2.5 milyar dolara mal olmuştu.

Milas'taki yangından etkilenen Yeniköy Termik Santrali'nden güzel haber: Devreye alındı! ile ilgili etiketler yeniköy termik santrali