Mikdat Kadıoğlu Tekirdağ'daki deniz çekilmesinin nedenini açıkladı

Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne kıyısı olan Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz suyu kıyıdan 15 metre geri çekildi. Halk arasında paniğe neden deniz çekilmesiyle sahilde kum adacıkları oluştu. Super Haber yazarı ve meteoroloji - afet yönetimi profesörü Mikdat Kadıoğlu çekilmenin nedenini güney rüzgarları olarak açıkladı

Marmara Ereğlisi İlçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesi’nde deniz suyu, kıyıdan 15 metre çekildi. Deniz suyunun çekildiği alanlarda ise kum adacıkları oluştu. Bazıları adacıklarda dolaşırken, amatör balıkçılar ise adacık üzerinde balık yakalamada yem olarak kullanılan solucan çıkarttı.

Mahallede en son 4 yıl önce deniz çekilmesi görüldüğünü anlatan belde sakinlerinden Mehmet Usta, "Denizin en son dört yıl önce bu kadar çekildiğini görmüştük. Hafta başında başlayan çekilmeler şu ana kadar göründüğü konuma geldi" dedi. Uzmanlar ise deniz çekilmelerinin tamamen iklimsel olduğunu, depremle ilgisinin olmadığını ifade etti.

Mikdat Kadıoğlu: Sebep güney rüzgarları

Super Haber yazarı ve meteoroloji - afet yönetimi profesörü Mikdat Kadıoğlu Marmara Ereğlisi'nde yaşanan bu durumun nedenini sosyal medya üzerinden açıkladı. Kadıoğlu, "Kuzeyli rüzgarlar nedeniyle su güneye süpürülüp seviye 15 metre düştü" dedi.

Mikdat Kadıoğlu Tekirdağ'daki deniz çekilmesinin nedenini açıkladı ile ilgili etiketler Mikdat Kadıoğlu Tekirdağ Marmara Ereğlisi deniz çekilmesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.