Mikdat Kadıoğlu: Bundan iyisinin yapılması ABD ve Avrupa gelse bile mümkün değil!

 Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, asrın faciasında yürütülen saha çalışmaları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kadıoğlu, "Bundan daha iyisinin yapılması mümkün değil. Bunu Amerika da gelse, Avrupa da gelse mümkün değil. " dedi.

HaberTürk canlı yayınına katılan Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

"BUNDAN İYİSİNİN YAPILMASI ABD, AVRUPA GELSE BİLE MÜMKÜN DEĞİL"

Program sunucusu Serap Belet'in "Sahada neler yapılabilir?" sorusuna cevap veren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Bundan daha iyisinin yapılması mümkün değil. Bunu Amerika da gelse, Avrupa da gelse mümkün değil. Bütün dünya buraya gelse, Samanyolu Galaksisi, 2 milyonluk arama kurtarma ekibi yok dünyada. Yani şuanki şey çok kötü. Havanın yağışlı bulutlu olması, uydulardan optik görüntü alamıyorsunuz. Haberleşmeden de bilgi alamıyorsunuz. Olayın boyutunu ilk günlerde anlamak çok zordu. Olayın boyutu anlaşıldıktan sonra bölgeye intikal etmek çok zordu. İnsan gönderiyorsun ama hilti yok, hilti olsa jeneratör yok. Biz imkansız yani bunu yönetemezsin. Baştan bunu anlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Mikdat Kadıoğlu: Bundan iyisinin yapılması ABD ve Avrupa gelse bile mümkün değil! ile ilgili etiketler Mikdat Kadıoğlu deprem Habertürk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.