Migros, A101, BİM, ŞOK, Carrefour bayramda açık mı? Marketler saat kaça kadar açık?

Migros, A101, BİM, ŞOK, Carrefour marketlerin bayramda açık mı sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde aranıyor. Ramazan Bayramında tam kapanma döneminde marketlerin hizmet verip vermemesi merak edildi.

2021 senesinde 13-14-15 Mayıs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı içerisinde tam kapanma önlemleri devam ediyor. Vatandaşlar ise bu dönem içerisinde sıklıkla kullanılan Migros, A101, BİM, ŞOK, Carrefour marketlerin bayramda açık olup olmadığını merak içerisinde araştırıyor.

MARKETLER BAYRAMDA AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan tam kapanma genelgesi 3 günlük Ramazan Bayramını da içerisine aldı. Bu nedenle tam kapanma süresince geçerli olan market çalışma saatleri Ramazan Bayramı sürecinde de devam edecek. Bu kapsamda genelgede belirtildiği üzere marketler bayramda da saat 10.00-17.00 arasında hizmet sunabilecek. Ancak marketlerin bayram mesaisi, politikalarına göre değişebilecek. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına izin verebilecek.

Migros, A101, BİM, ŞOK, Carrefour bayramda açık mı? Marketler saat kaça kadar açık?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu ayrıntılara yer verildi;

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek,

Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Migros, A101, BİM, ŞOK, Carrefour bayramda açık mı? Marketler saat kaça kadar açık? ile ilgili etiketler bayram marketler yasak tam kapanma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.