Mide ağrısıyla doktora gitti: Bağırsaklarında bir bebeğin büyüdüğü ortaya çıktı

Fransa'da 37 yaşındaki bir kadın 23 haftalık hamile olduğunu ancak bebeğinin anne rahminde değil karın boşluğunda büyüdüğünü öğrendi.

New England Journal of Medicine'de yayınlanan vaka çalışmasına göre , 37 yaşındaki hasta, 10 gün süren şiddetli karın ağrısı ve kötüleşen şişkinliğin ardından tıbbi tedaviye başvurdu, ancak taramalar kadının hamile olduğunu ortaya çıkardı.

BEBEK RAHİM DIŞINDA BÜYÜDÜ

Kadın, döllenmiş bir yumurtanın rahim dışına, mide ile bağırsak arasında yer alan karın boşluğunda yerleşmesi sonucu ektopik gebelik yaşıyordu. Bu durum ektopik gebeliklerin bile sadece %1'inde yaşanan bir durumdu.

Mide ağrısıyla doktora gitti: Bağırsaklarında bir bebeğin büyüdüğü ortaya çıktı

Tüm gebeliklerin %2'sinden azını oluşturan ve daha yaygın olarak fallop tüplerinde meydana gelen ektopik gebelikler, anne için bir tehlikedir, potansiyel olarak iç kanamaya, tüp yırtılmasına veya şoka neden olur ve nadiren hayatta kalan bir fetusla sonuçlanır.

Semptomlar sıklıkla vajinal kanama, karın ağrısı, baş dönmesi ve halsizliği içerir.

Komplikasyonlar nedeniyle anne hastaneye nakledildi ve burada bebek 29. haftada doğurtuldu ve yenidoğan yoğun bakım ünitesine yerleştirildi. Doğumdan yaklaşık üç ay sonra hem bebek hem de anne taburcu edildi.

 

Mide ağrısıyla doktora gitti: Bağırsaklarında bir bebeğin büyüdüğü ortaya çıktı ile ilgili etiketler Bebek Hamile
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.