Microsoft çalışanları yapılacak zamma isyan etti! Yeterli zam verilmezse rakip firmalara geçebilirler

Microsoft'un açıklaması beklenen zammı çalışanları tarafından merak konusu olmuştu. Açıklanan artıştan sonra bu maaştan memnun olmayan çalışanların birçoğu Eylül ayında rakip firmalara geçmeyi planlıyor.

Microsoft Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri üretilerek satıldığı ABD merkezli çok uluslu bir yazılım şirketidir.

Son zamanlarda zam yapacağını açıklayan Microsoft, ne kadar zam yapacağı çalışanları tarafından merak konusu olmuştu. Beklentileri yüksek olan firma çalışanları, açıklanan zammın ardından şaşkınlıklarını ve tepkilerini gizleyemediler. Yapılan incelemeler sonucu raporlara göre bu yılki maaş artışı belirlenen taahhütleri karşılayamamakla birlikte ABD'deki enflasyon oranına da ayak uydurmuyor.

Microsoft çalışanları yapılacak zamma isyan etti! Yeterli Zam Verilmezse Rakip Firmalara Geçebilirler

Şirkette birçok çalışan, belirlenen zamdan memnnun olmadıkları için Eylül ayında başka şirketlere geçebilirler. Şirket, çalışanlarının Amazon gibi güçlü rakipli şirketlere gitmesinin önüne geçebilmek için zam kararı almmıştı. Yeni açıkladığı maaş çalışanları Microsoft'ta tutmak için yeterli olmadığı düşünülüyor.

 Çalışanların gözü şuanda 15 Eylül'de gibi duruyor. Çalışanlar, 15 Eylül tarihinde ödenecek zam ve ikramiyelere göre yeni bir yol haritası üzerinden yüreyebileceklerini söylüyor. Bundan sonra, diğer şirketlerin sunduğu maaş seviyelerine göre hareket edecekler.

Eylül ayında maaş artışları yüzde 5 ila 10 arasında yürürlüğe girecek ve bazı çalışanların maaşları toplam 221.000 çalışanla eşit olmayacağına benziyor.

Microsoft, çalışanlarını kaybetmemek adına maaş artışında nasıl bir yol izleyeceği çalışanlar ve kullanıcıları tarafından merak ediliyor.

Microsoft çalışanları yapılacak zamma isyan etti! Yeterli zam verilmezse rakip firmalara geçebilirler ile ilgili etiketler zam Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.