Microsoft 2021’in son çeyreğinde beklentilerin üzerinde kâr açıkladı, gelirleri yüzde 20 arttı

Son olarak Activision Blizzard’ı alarak gündeme bomba gibi düşen Micrososft beklentilerin üzerinde kâr açıkladı. 2021’in son çeyreğine 18,8 milyar dolar kâr ettiğini duyuran ABD’li teknoloji devi aynı dönemde gelirlerini ise yüzde 20 artırdı.

ABD’li teknoloji devi Microsoft 2021 yılının son çeyreğindeki gelir tablosunu açıkladı. Son olarak Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alan dev şirket, beklentilerin üzerine çıkarak 18,8 milyar dolar kâr ettiğini bildirdi. Microsoft’un beklentinin üzerinde kâr açılmasına rağmen borsada hisselerinin yüzde 5 değer kaybetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Microsoft aynı dönemde gelirlerinin yüzde 20 artışla 51.7 milyar dolara geldiğini duyurdu. Microsoft, 51,7 milyar dolarlık gelirin 18,8 milyar dolarının net gelir olduğunu paylaştı. Bu sayıda yine bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 oranında artış göstermişti. Microsoft’un gelirlerinde en büyük artışı yaşayan pay ise faaliyet gelirleriydi. Şirket, bu sayıyı bir önceki yıla göre %24 artırarak 22,2 milyar dolar gelir elde etti. 

Özellikle pandemi dönemindeki kısıtlamalar nedeniyle şirketlerin sıkça kullandığı cloud teknolojisinde büyüme gösteren şirketin CEO’su Satya Nadella büyümeyi destekleyen, ortak  bir strateji, kültür ve amaç oluşturan teknolojilere yatırım yapmaya devam etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Nadella, C’ye olan talebin büyük oranda artış gösterdiğini ve Windows 10 ve Windows 11’in bugün 1,4 milyar aylık aktif kullanıcısı olduğunu açıkladı.

 

Microsoft 2021’in son çeyreğinde beklentilerin üzerinde kâr açıkladı, gelirleri yüzde 20 arttı ile ilgili etiketler kar Microsoft gelir
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.