Miçotakis'i köşeye sıkıştıran Hollandalı gazeteci ülkeyi terk ediyor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in düzenlediği basın toplantısında, "Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?" diye soru soran Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, “Türk casusu” olmakla suçlandığını ve tehdit edildiğini açıkladı. Hollandalı gazetecinin ülkeyi terk etme kararı aldığı öğrenildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in düzenlediği basın toplantısında, sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylediklerini soran Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, ülkede Türk casusu olmakla suçlandı.

YUNAN MAKAMLARI TARAFINDAN KORUNMADI

 Sorduğu sorunun ardından sürekli olarak tehditler alan Hollandalı gazeteci, Yunan makamları tarafından korunmadığını söyleyerek Yunanistan’ı terk etme kararı aldı.

Hollandalı gazeteci, Miçoktakis’le diyaloğu sonrası Yunanistan’da yaşadığı zorluğu ve aldığı tehditleri şöyle anlattı:

O akşam marketten bir şeyler almaya gittim. Sokakta yürürken bir adam kafama taş attı. Bana “Türk casusu” dedi ve Erdoğan'a gitmem gerektiğini söyledi, korkutucuydu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ilgili diyalogda kendisine yöneltilen soruya, "Bu ofiste beni ve Yunan halkını, maddi gerçeklerle desteklenmeyen ifadelerle ve suçlamalarla aşağılamanızı kabul edemem" cevabını vermişti.

NE OLMUŞTU?

Atina’yı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşme yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlemişti. Basın toplantısında Miçotakis, Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel ile gergin bir diyalog yaşamıştı.

Miçotakis’e "Sığınmacıların geri itilmesi, Yunanistan’daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Lütfen ne benim, ne de dünyadaki tüm basın mensuplarının zekasını aşağılamayın" diyen Beugel, sığınmacıların Yunanistan tarafından yasa dışı olarak geri itildiğine dair kanıtlar olduğuna dikkati çekmişti.

Miçotakis'i köşeye sıkıştıran Hollandalı gazeteci ülkeyi terk ediyor ile ilgili etiketler Yunanistan gazeteci Miçotakis Ingeborg Beugel
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.