Miçotakis diplomasiyi hatırladı

Ege ve Doğu Akdeniz'de arkasına Fransa'yı alan, AB'yi de peşinden sürüklemeye çalışan Yunanistan'da amaçlarına ulaşamayacağını anlayan Başbakan Kiryakos Miçotakis tam anlamı ile geri adım attı. AB'den yaptırım kararı aldıramayan Fransa'nın yelkenlerini indirmesinin ardından Miçotakis de diplomasiyi hatırladı. Yunan Başbakan, Türkiye ile yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada "diplomasiye şans verilmesi" çağrısı yaptı.

Türkiye, hem Ege'de hem de Doğu Akdeniz'de meşru haklarını kararlılıkla savunması karşısında AB'den umduğunu bulamayan, Fransa'nın u dönüşü ile birlikte çaresiz kalan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, diplomasiyi hatırladı.

Miçotakis, koronavirüs nedeni ile bu yıl İnternet üzerinden gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna video mesaj ile bir konuşma gerçekleştirdi.

2019'daki Genel Kurulda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dostluk ve iş birliği elini uzatmaya özen gösterdiğini ileri süren Yunanistan Başbakanı, Avrupa'da Türkiye için sözde bir köprü kurucu olarak hareket etme arzusundan da bahsettiğini söyledi.

Türkiye'nin "buna rağmen bölgede gerilimi tırmandırdığını" ileri süren Miçotakis, tansiyonun sürekli yükselmeye devam edemeyeceğini herkesin anladığını, yakın komşular arasında ortaklığın mümkün olmadığına inanmayı reddettiğini ifade etti.

"DİPLOMASİYE ŞANS VERELİM"

Miçotakis, bu sözlerinin ardından da iki ülke liderleri olarak buluşup konuşmayı, karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm aramayı ve diplomasiye bir şans vermeyi teklif etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, diploması masasında anlaşılamaması durumunda ise Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanını işaret etti.

Miçotakis sonra da küstah bir ifade ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı BM'nin gerçekten bir umut ışığı ve küresel iş birliğinin kalesi olduğuna inanıyorsa, sözde bu değerlere uygun hareket etmeye çağırdı.

İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Türkiye ve Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin 61. turunun yakın zamanda İstanbul'da yapılacağı duyurulmuştu.

Türkiye ve Yunanistan arasında 2002 yılında başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur ise 1 Mart 2016 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilmişti. Bu tarihin ardından iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam ederken, istikşafi görüşmeye hiç dönüşmedi.

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.