MHP'li Cemal Enginyurt'un imdadına Türkiye gazetesi yetişti!

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir gazetecinin İş Bankası hisselerine yönelik sorduğu soruya, "İş Bankası'nda hissen mi var lan" diye cevap verdi. Enginyurt yaptığı yeni açıklama ile gazeteciye "Lan" demediğini "La" dediğini ileri sürdü. Geçtiğimiz günlerde MHP'li vekilin yerel bir gazeteciye ağır hakaretler savurduğu bir ses kaydı da ortaya çıkmıştı.

Agresif tavırları ile tanınan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un, 11 Ekim'deki bir basın toplantısında kendisine soru soran gazeteciye "İş Bankası'nda hissen mi var lan" diyerek karşılık verdiği medyaya yansımıştı.

Bu cevabın ardından milletvekillerinin gülüşmesi üzerine muhabir, mesleği gereği sadece soru yönelttiğini belirtip, "Lan demenizi yadırgadım" dedi.

Bunun üzerine Cemal Enginyurt, muhabirden özür dileyerek "İş Bankası'nda hissen mi var?" diye "Lan"sız bir karşılık verdi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'a söyleşi veren Enginyurt söz konusu hakaretemiz ifadeyi kullanmadığını ileri sürdü:

Ben gayriihtiyari ‘İş Bankası'nda hisse senetlerin mi var la?' dedim.‘La' kavramıyla ‘lan' kavramı birbirinden ayrıdır. ‘La' kavramı bizim Ordu ve Karadeniz'de ‘Buraya gel la', ‘Neredeydin la' gibi bağlaç anlamında hiçbir hakaret içermeyen yöresel bir ifadedir.

Enginyurt ayrıca muhatap olduğu gazetecinin söz konusu ifadeler nedeniyle rahatsız olduğunu hissetttiği için hayatında ilk defa özür dilediğini de söyledi.

SuperHaber Enginyurt'un skandal bir ses kaydını yayınlamıştı. Yerel bir gazeteci olan Adem Çimiç tarafından kaydedilen sesinde Enginyurt, karşısındaki Çimiç'e ağır hakaret ve tehditlerde bulunuyordu. 

TÜRKİYE GAZETESİ MUHABİRİ O VEKİLE SKANDAL SES KAYDINI NEDEN SORMADI?

Öte yandan, Türkiye gazetesi muhabiri Ebru Karatosun'un, Cemal Enginyurt'a skandal ses kaydını sormaması dikkat çekti.

İşte Ebru Karatosun'un Cemal Enginyurt'a "ağza alınmayacak küfürlerini" sormadığı o röportajının devamı;

"iPhone marka cep telefonunu kendisinin kırmadığını, medyanın bu şekilde yazdığını anlatan Enginyurt “Telefonumu geri verdim. Yerine Samsung telefon aldım. MHP Ordu İl Başkanı Köksal orada ironi olsun diyerek, demo bir telefonu ayaklarının altına alarak kırdı. Ama basın bunu ‘Milletvekili telefon kırdı’ diye verdi. Rahatsızlık duymadım. Bizimki bir tepkiydi ve maksadına ulaştığını düşündük” ifadelerini kullandı.

Enginyurt, Rahip Brunson’un serbest bırakılmasına üzüldüğünü söyleyerek şöyle konuştu: O günkü iPphone hadisesini gündeme taşıyarak dedim ki ‘Brunson yüzünden iPhone’muzu kırdık. Ama Brunson gidince ne oldu şimdi?’ Yazık olmadı mı? Espri yaptım. ABD ile aramızın açık olmasından rahatsızlık duyan bir milletvekili değilim. Enginyurt, sosyal medyada kendisini ağır bir şekilde eleştirenlere şöyle seslendi: Birileri kendilerini benden akıllı görebilir. Beni aptal yerine de koyabilir. Ama şunu herkes bilsin ki ‘Aklımın zekâtını versem onlara kırk yıl yeter.’ Bu sözleri sosyal medyada acımasızca eleştiri yapıp hakaret eden sol, İP’çi, PKK’lı ve FETÖ’cülere söylüyorum.

DOĞUDA SEVİLEN İSİMLER ADAY GÖSTERİLMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerinin iyi okunması gerektiğini söyleyen Cemal Enginyurt şöyle konuştu: Avrupa ve yurtiçindeki muhalifler birleşirse Türkiye ciddi anlamda sıkıntılı bir sürece girilebilir. İstanbul, Ankara ve İzmir kaybedilirse bu sorun büyüyebilir. 102 tane kayyum yönetiminde olan belediyelerin olduğu Güneydoğu bölgesinde, yeniden HDP seçimi kazanırsa ‘Siz bizi aldınız kayyumlar atadınız ama halk bizi istiyor’ fikri ortaya çıktığı zaman Türkiye bundan sıkıntı çeker. AK Parti oranın sevilen, ileri gelen aşiretlerinden ve insanlarından oluşan seçilmiş bir liste yaparak buraları kazanırsa demokrasi rahatlar. "



MHP'li Cemal Enginyurt'un imdadına Türkiye gazetesi yetişti! ile ilgili etiketler Cemal Enginyurt mhp ordu milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.