MHP’den müftülerin nikah kıyması ile ilgili açıklama…

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta, müftülerin nikah kıyması ile ilgili, “Düzenleme ülkemizdeki resmi nikahı arttıracaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; her halükarda nikahı kıyan görevlinin devlet memuru olmasıdır" dedi.

MHP Grup Başkanvekilleri Akçay ve Usta müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiği Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı hakkında yazılı açıklama yaptılar. Açıklamada,” bir hukuk devletinde esas olan nikah akdinin hukuk içerisinde gerçekleşmesidir. Hukuki çerçeve Medeni Kanun ile belirlenmiştir. Nikah akdinde esas olan nikah işleminin alenileşmesi ve kamu görevlisi ile şahitlerin önünde irade beyanı ile işlemin gerçekleştirilerek resmi kayıt altına alınmasıdır. Kanun Tasarısında müftülere verilen resmi nikah kıyma yetkisinin hukuk devleti, laiklik, kamu yönetimi ve meşruiyet açısından olumsuz bir tarafı bulunmamaktadır. Bu yetkinin verildiği müftüler Türkiye Cumhuriyeti’nin kararnameyle göreve atanan ve yemin ederek göreve başlayan nitelikli kamu personelidir. Nikahı kıyacak olan devlet memurudur. Unutulmamalıdır ki, bu yetki resmi nikahı kıyma yetkisidir ve ilgililer bu konudaki mer’i icapları yerine getirecektir. Kuşkusuz sistem denetlenecektir" dendi.

LAİKLİĞE AYKIRI TARTIŞMALARINA CEVAP:

"Kamuoyunda sıkça tartışılan düzenlemenin Anayasamızda ifadesini bulan laik devlet ilkesiyle çeliştiği iddiası ile kadınların sosyal konumuna ilişkin eleştiriler yersizdir. Bu düzenleme laik devlet ilkesi doğrultusunda yapılmaktadır. Laik hukuk sisteminde esas olan, bir işlemin hangi görevli tarafından hangi kurallara göre yapıldığıdır. Türk Medeni Kanunu'na göre devletin yetkilendirilmiş resmi görevlileri aracılığıyla kıyıldığı sürece ortada laikliğe aykırı bir durum yoktur.

MHP’den müftülerin nikah kıyması ile ilgili açıklama… ile ilgili etiketler Akçay nikah MHP erhan usta erkan müftüler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.