MHK Başkanı Lale Orta'dan iddialara yanıt: Kimseye baskı yapmadım!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, herhangi bir programa baskı yapılmadığını belirterek, "Hiçbir şekilde kimseye baskı yapmadım. Yapımda yok böyle bir şey. İletişimden yanayım." dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Hakem kurulu olarak başarılı olmak istediklerini belirten Lale Orta, "Kamuoyunu bu kadar meşgul ettiğim için çok özür diliyorum. Bu konuyu duyduğumda Bükreş'teydim. UEFA'nın hakem kurulu seminerindeydim. UEFA'nın Merkez Hakem Kurulu Başkanları Semineri vardı. Hatta UEFA'nın Hakem Kurulu Başkanı, katılan bütün ülkelerin MHK Başkanlarına benden övgüyle söz etti ve Avrupa'nın tek kadın MHK Başkanı dedi. Bu görevi kabul ederken tedirgin değildim ve başarılı olacağıma inanıyorum. Çok zor bir dönemde göreve geldim ama başarılı olmak için bütün ekibimle beraber çok çalışıyoruz. Adaleti ve şeffaflığı getirmek istiyoruz. Hiçbir şekilde soru işareti bırakmak istemiyoruz." dedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE KİMSEYE BASKI YAPMADIM"

Lale Orta, kimseye baskı yapılmadığını aktararak, "Hiçbir şekilde kimseye baskı yapmadım. Yapımda yok böyle bir şey. İletişimden yanayım. Neden böyle bir konu ortaya çıktı? Donk konusunda sorun kırmızı ya da sarı kart değildi. Sorun şuydu, pozisyonu izlediğimde kırmızı kart olması gerektiği söylendi. Hakemlerden böyle bir temas olmadığını öğrendim. Anlatılan şey basılmış ve kırmızı kart olması gerektiği şeklinde yorumlanıyordu. O yüzden de böyle bir şeyin başka bir açıdan farklı görüntüsünü fark ettiğim zamanda kamuoyuyla paylaşılması ve herkes tarafından gerçeğin bilinmesini istedim." açıklamasında bulundu.

Hakemlerin son 3 haftada iyi bir performans gösterdiğini söyleyen Orta, "Biz, yaptığımız işin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. 11 yıl FIFA hakemliği yaptım. Şampiyonlar Ligi maçı yönettim. Geçmişinizde birçok şeyi başardığınızda yöneticilik yaptığınızda da başarılı olmak istiyorsunuz. Başarılı olmaya geldim. Sadece 4 ay için değil, federasyonda seçim yapıldıktan sonra da hizmet etmek istiyorum. Hakemlerimiz 1-2 maçın dışında son 3 haftada çok başarılılardı. Gönülleriyle ve sevgileriyle maçları yönetiyorlar. Biz bir aileyiz. Hakemlik kurumunu daha saygın bir hale getireceğiz. Kendim için bir şey beklemiyorum. Kendim için konforlu alanı terk ettim, çünkü hakemlere bir şeyler verebileceğime inandığım için. Hakemliğin çok daha hak edilen bir yerde olması için toplumun huzurunda da gerçekleştireceğime inanıyorum." dedi.

"OBJEKTİFLİĞİMİZ, ADALETİMİZ VE ŞEFFAFLIĞIMIZ HER ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR"

Lale Orta, kulüplere geri bildirimde bulunduklarını ifade ederken, "Bütün görüntüler VAR merkezinde ya da Beylerbeyi ofisinde benim kullanımımda. VAR merkezinden de isteyebilirim, beIN Sports'tan da isteyebilirim. MHK başkanının nereden istediğinin bir önemi yoktur. İstediğim her pozisyonu isteme hakkım var. VAR'dan pozisyonları isteyebiliyorum. Benim ve arkadaşlarımın sorumluluğunda. MHK Başkanı, kurumun en üstündeki insandır. Yetkisi vardır sorumluluğu da vardır. Yetkisi olan her şeyde pozisyonları inceleme, pozisyonları ekstra olarak izleme hakkına sahiptir. Bütün konuşmaları dinleyebilirim. Bunda da herhangi bir problem yok. Eğer açıklanması gereken bir şey varsa açıklanacaktır. Kulüplerin geri bildirimleri var. Danışmanızla beraber geri bildirimde bulunuyoruz. Objektifliğimiz, adaletimiz ve şeffaflığımız her şekilde devam edecektir." açıklamasını yaptı.

Yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye'de ilerleyen dönemde kullanılabileceğini ifade eden Lale Orta, "Yarı otomatik ofsayt sistemi mutlaka Türkiye'ye gelecektir. O sistemin gerekliliği olan teknolojik sisteme geçilecektir." ifadelerini kullandı.

Lale Orta sözlerini şöyle tamamladı, "Hakemlik kurumumuzun huzur ve güven ortamına ihtiyacı var. Bizim için önceliğimiz huzur ve güven ortamını yaratabilmek. Bu yılki şampiyonluk yarışının hak edenin kazanacağı ve hakemlerin etkisinin olmayacağı başarılı bir performansla bitmesini istiyoruz."

MHK Başkanı Lale Orta'dan iddialara yanıt: Kimseye baskı yapmadım! ile ilgili etiketler Lale Orta MHK Süper Lig Spor Toto Süper Lig TFF
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.