Mezarlıklara giden vatandaşlar çöp yığınlarına tepki gösterdi

İstanbullular, Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlıkları ziyaret etti. Ancak çöp yığınları ile karşılaşan vatandaşlar İBB'ye tepki gösterdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla vefat eden yakınlarını ziyaret etmek için İstanbul'a giden İstanbullular, gördükleri manzara karşısında İBB'ye tepki gösterdi. 

 VATANDAŞLAR ÇÖP YIĞINI İLE KARŞILAŞTI

 SABAH'da Barış Yavaş'ın haberine göre iki gündür Kağıthane Sanayi Mezarlığı, Ataşehir, Ferhatpaşa, Maltepe, Başıbüyük, Güngören mezarlıklarında yakınlarının kabrini ziyarete giden vatandaşlar çöp yığınları ile karşılaştı.

Mezarlıklara giden vatandaşlar çöp yığınlarına tepki gösterdi

Yüzlerce plastik su şişesinin mezarların etrafında çöp yığınları oluşturması, kırılan ağaç dallarının toplanmaması görenlerin yüreklerini sızlattı. Mezarlıkların bakımsız olması ve pisliğe terk edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin yapmadığı temizliği ve bakımı kendileri yerine getirdi.

 Mezarlıklara giden vatandaşlar çöp yığınlarına tepki gösterdi - Resim : 2

 Mezarları sulamak isteyenler ise suyu akmayan kırık çeşmeleri görünce isyan etti. Vatandaşlar, mezarlığa su getiren tankerlerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbullular, CHP'li İBB yönetiminin mezarlıklarda özellikle bayram öncesi temizlik ve bakım yapmamasına sosyal medyadan da sert tepki gösterdi.

'NE TEMİZLİK NE DE GÜVENLİK VAR'

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Arife günü İstanbul Ihlamurkuyu Mezarlığı, mezar sulamak istedik, sular kesik. Ramazanda bu olur mu, yazıklar olsun" diye sitem ederken, Vildan Pehlivan adındaki bir başka vatandaş ise İBB yönetimine seslenerek "Acaba Kozlu Dedeler Topkapı mezarlıklarının çöplüğe dönmesinden ne zaman utanacaksınız?" ifadelerini kullandı.

 

Mezarlıklara giden vatandaşlar çöp yığınlarına tepki gösterdi ile ilgili etiketler İBB Mezarlık çöp yığını
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.