Ece Üner programı yayından kaldırılınca muhalif oldu!

Mevlüt Tezel: Part-time muhalifler, konjonktüre uyum sağlamayı iyi bilirler. Özal'cı yıllarda liberal, 28 Şubat'ta laiklik savaşçısı, FETÖ'nün yükseldiği dönemde 'kullanışlı aptal', ana akım medyanın dışında kalınca da Twitter muhalifi vs. olurlar. Kalıptan kalıba girerler.

Kanal D'de yayımlanan, Ece Üner'in sunduğu "Susma" programı ekranlara veda etti.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, programın sonlandırılmasının ardından Ece
Üner'in sosyal medyada iktidarı eleştiren mesajlar paylaşmasını "samimiyetsiz" bularak ünlü sunucuya "part time muhalif" diyerek yüklendi.

Ece Üner'in, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye 'gözlerdeki ışıltı' göndermesi yaparak yeni yıldaki zamlar nedeniyle eleştiriler yönelttiğini aktaran Tezel, "Her vatandaş gibi Ece'nin de eleştirmesi en doğal hakkı. Benim takıldığım nokta Ece'nin samimiyeti." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Tezel yazısında şunları kaydetti;

"Ne zaman bir ünlü, işleri kesilse ya da işinden ayrılsa hemen muhalifliğe bağlıyor. İşleri açılınca yeni bir projeye başlayınca da 'win win' (kazan-kazan) moduna geçiyorlar, fabrika ayarlarına dönüyorlar!

Ece de sabah programı yayından kaldırılınca Twitter'dan esip gürlemeye başladı. Elbette birçok insan hayatını garantiye alma telaşı içinde ama bahsettiğimiz insanlar geliri yüksek olanlar!

Yani para akarken susup, işler kesilince muhaliflik yapmak bana samimi gelmiyor. Peki, Ece gibi işler kesilince eleştiriye başlayan 'part time muhalif'lerin, sol geçmişi olan, ezelden beri muhalif olanlardan daha çok ilgi görmesine ne demeli?

KALIPTAN KALIBA GİRERLER

12 Eylül öncesi eylemden eyleme koşmuş, darbe sonrası hapis yatmış, işkenceden geçmiş, Hegelci Diyalektiği yemiş bitirmiş ve davasını terk etmemiş eski tüfek solcuların sosyal medya hesaplarına bakın kimse onları dikkate almıyor! Melis Alphan, Ece Üner, Ece Temelkuran gibi muhalif görünen, özünde oportünistlerin Twitter'da muhalif lideri oluşlarını görünce gülüyorum!

Eski tüfek solcu, sorunu siyasi partiler yerine sistemde arar, sağlam tespitler yapar, bir-iki 'RT' alır, Melis, Ece "Bodrum'un da içine ettiler" diye paylaşım yapar binlerce RT alır.

Part-time muhalifler, konjonktüre uyum sağlamayı iyi bilirler. Özal'cı yıllarda liberal, 28 Şubat'ta laiklik savaşçısı, FETÖ'nün yükseldiği dönemde 'kullanışlı aptal', ana akım medyanın dışında kalınca da Twitter muhalifi vs. olurlar. Kalıptan kalıba girerler.

Sistem de zaten moda yazarından, sabah programı sunucusundan dönme, tek dertleri; Alaçatı'da takılmak, Euro yükselince Yunan adalarına gidemeyeceğine üzülmek olan part-time muhalif istiyor!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Ece Üner programı yayından kaldırılınca muhalif oldu! ile ilgili etiketler Ece Üner Mevlüt Tezel köşe yazarları muhalif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.