Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün?

Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün? Büyük bir coşku ile idrak edilen Mevlid kandilinin tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Sizler için araştırdık. Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün?

Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün? Müslüman alemi için önemli günlerden biri olan Mevlid kandilinin 2020 yılı içinde ne zaman idrak edileceği merak konusu oldu. Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği bu özel gün ne zaman? Kandil günlerinin ne zaman idrak edileceği her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvim ile belli oluyor. Diyanet yayımladığı takvim içerisinde Mevlid Kandili’nin ekim ayı içerisinde idrak edileceğini duyuru ve tarihi açıkladı.

Mevlid kandili ne zaman?

Mevlid Kandili 2020 yılında 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Bu kandil yılın son kandili olacak.

Regaib Kandili 27 Şubat’ta, Mirac Kandili 21 Mart’ta, Berat Kandili 7 Nisan’da, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs’ta idrak edildi.

Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün?

Mevlid kandili nedir?

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.Arapça "doğmak", "doğum zamanı" veya "doğum yeri" anlamındaki "velâdet" kelimesinden türeyen "mevlid", zaman içinde bu türdeki eserlere verilen ortak bir isim hâline gelmiştir.Özel dinî günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde, Muhammed'in doğumu, kutsal kişiliği, miracı gibi olağanüstü anlatı ve mitoslarla bezenmiş, gerçeküstü olayları anlatan edebî metinlerin makam ve usûl ile okunmasıdır. Türkçeye Arapça'dan girmiş olan "mevlid", "Peygamberin doğum günü" anlamında da kullanılır. Halk arasında mevlit, mevlüd, mevlüt olarak da söylenmekte, kişilere isim olarak da verilmektedir.

Mevlid kandili ne zaman? 2020 Mevlid kandili hangi gün? ile ilgili etiketler Mevlid Kandili ne zaman 2020 Kandil tarihleri Peygamberin doğumu