Metropoll'ün anketinde dikkat çeken sonuçlar

Metropoll Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2020 anketinin sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oyları yükselirken, CHP'nin oyları ise düşüşte.

Metropoll Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2020 anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

Anket sonuçlarına göre AK Parti, birinci parti durumunda görülürken, ikinci durumda olan CHP haricinde başka bir parti barajı geçemiyor. HDP yüzde 8, İYİ Parti 6.9, MHP ise 6'da kalıyor.

Metropoll'ün anketinde dikkat çeken sonuçlar

Daha önce yaptığı araştırmalarla karşılaştırmalı bir tabloyu da paylaşan MetroPoll'ün aktardığı verilere göre, haziran ayında en çok oy kaybeden parti CHP olurken, en çok oy kazanan parti ise AK Parti oldu.

Haziranda CHP'nin oyu yüzde 24 olarak görülürken, temmuz ayında yüzde 20.5’e düştü. AK Parti'nin ise yüzde 30.3'lük oy oranından yüzde 33.2'ye yükseldi.

Metropoll'ün anketinde dikkat çeken sonuçlar - Resim : 2

Kararsızlar, sandığa gitmeyecek olanlar ve cevap vermeyenler dağıtıldığında, AK Parti 42.6 oy oranına ulaşırken, CHP 25,83, MHP ise 7,69 oy oranına yükseldi.

Ankete göre 'Kararsızım' diyen seçmenlerin oranı yüzde 10.9 olarak açıklandı. Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 5.7’si protesto oy kullanacağını açıklarken, katılımcıların yüzde 4.5'i yanıt vermemeyi seçti.

Metropoll'ün anketinde dikkat çeken sonuçlar ile ilgili etiketler seçim Anket metropoll
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.