Metrobüs Silivri'ye gidecek mi? İşte çok merak edilen yanıt... / VİDEO

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüsün Silivri'ye kadar uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin günlük kapasite ile planlanmış şu anda 900 bin. Silivri'ye uzatıldığı zaman 1 milyon 300, 1 milyon 400 bin demek. Metrobüse binen vatandaşlarımızın halini hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken, Silivri'ye uzatarak o çözülemez" dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal bir basın mensubunun Silivri'ye kadar metrobüsün uzatılıp uzatılmayacağını sorması üzerine, " Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin yolcu olarak planlanmış. Şu anda 900 bin yolcu taşıyor. Bu Silivri'ye uzandığı zaman 1 milyon 300 bin- 1milyon 400 bin yolcu demek.

Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan sıkıntıyı naslı aşarız onun çözümünü ararken, Silivri'ye uzatarak o çözülemez.

Eski Sirkeci-Halkalı dediğimiz şu anda Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hattı çözüldüğü zaman önemli bir rahatlama olacak. Halkalı- Esenyurt-Beylikdüzü metromuzun Esenyurt'a kadar ihalesi yapıldı.

Dört tane hattın yıl sonuna kadar bitirilmesini çözmüş olacak. O zaman Silivri'ye metrobüsü uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Bugün uzatılırsa Silivri'deki vatandaşlarımıza da kötülük yapmış oluruz" dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ KONUTLAR

Depreme dayanıksız binalarla ilgili belediyelerin çalışmaları hakkında da konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Deprem bölgesinde olan ilçe belediyelerimiz bu konuda elini taşın altına sokmalı.

Vatandaşlarımızla diyalog kurup o konuda çalışma yapmalı. Biz belediyelerin üzerinden çalışmıyoruz.

Herhangi bir bölgede parselde vatandaş anlaştığı zaman yapabiliyoruz. Biz hem ilçe biz hem ilçe belediyelerinin hem vatandaşların birebir anlaştığı noktada yardımcı oluruz.

Tek apartman zor.İmarda da sorun var demektir. Mevcut konutu kaç metrekare ise yüzde yirmi düşüğünü vererek çözmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Metrobüs Silivri'ye gidecek mi? İşte çok merak edilen yanıt... / VİDEO ile ilgili etiketler Mevlüt Uysal metrobüs Silivri ibb başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.