Metris Cezaevi'nde film senaryolarını aratmayan firar!  

İstanbul'da 72 yıl 6 ay hapis cezası alan ve kardeşinin nüfus cüzdanıyla cezaevinden kaçan Yasin Icıl hakkında 5 yıla kadar, kardeşi Ersin Icıl hakkında 7 yıl 4 aya kadar, yanlış tahliyeyle ilgili 4 kişi hakkında da 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yasin ve Ersin Icıl'ın kardeşlerin Metris 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde A-13 koğuşunda tutuklu olarak kaldıkları, 22 Aralık 2016'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalarına katılmak için adliyeye sevk edildikleri, davada, Yasin Icıl'ın 72 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Ersin Icıl'ın hakkında ise beraat ve tahliye kararı verildiği belirtildi.

Duruşmadan sonra cezaevine dönen kardeşlerden Yasin Icıl'ın 72 yıl 6 ay hapis cezası almasına rağmen koğuşuna beraat ettiğini ve tahliye olduğunu, beraat ve tahliye kararı bulunan Ersin Icıl'ın ise cezaları kendisinin aldığını koğuş içerisinde söyleyerek bu duruma diğer mahkumları inandırdıkları aktarılan iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

''Yasin Icıl'ın duruşmaya sakallı gitmesine rağmen 'Dışarıda hısımlarım var' diyerek sakal tıraşı olup tahliyeye hazırlandığı, görevli infaz koruma memuru geldiğinde Yasin Icıl'ın, Ersin Icıl yerine görevli memur ile gittiği ve kardeşinin cezaevi kimlik kartını da alıp kardeşi ile ilgili sorulara doğru cevap vererek, kardeşi ile olan benzerliğini de kullanıp tahliye olarak cezaevinden firar ettiği anlaşılmıştır.''

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan diğer iddianamede ise şüphelilerden G.K'nin hatalı tahliyeye konu işlem günü olan 22 Aralık 2016'da sabah 8, akşam 8 saatleri arasında cezaevinde nöbetçi 2. müdür olarak görev yaptığı, yanlış tahliye edilen Yasin Icıl ile ilgili fiziki, eşgal ve kimlik bilgisi kontrol işlemlerine katılmadığı, tahliye işlemine ilişkin görevi bulunmasına rağmen gözetim, denetim, kontrol ile UYAP kontrolü karşılaştırılmaları yükümlülüklerini ihmal ederek, görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği ifade edildi.

Diğer şüpheliler R.A, D.D. ve H.Y'nin yapmaları gereken kimlik ve eşgal kontrolüyle tahliyeye ilişkin gerekli karşılaştırmaları yeterli ve gereken şekilde yerine getirmediği aktarılan iddianamede, bu kişilerin hatalı tahliye sonucunda ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak suçunu işlediklerinin tespit edildiği bilgisi yer aldı.

İddianamelerde, Ersin Icıl hakkında ''kaçmaya imkan sağlama'', ''başkasına ait kimlik kullanılması'' suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar, firari Yasin Icıl hakkında ise ''başkasına ait kimlik kullanılması'' ve ''hükümlü veya tutuklunun kaçması'' suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar, diğer şüpheliler G.K, R.A, D.D. ve H.Y. hakkında da ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Duruşmalar, gelecek günlerde Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

- DAVA KONUSU

Kağıthane'de 5 Ağustos 2014'te Şehriban Icıl'ın düğününde yaşanan tartışmada damat Erkan Bayat ve amcası Celal Bayat'ın silahla öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanmasına ilişkin gelinin kardeşleri Suat (30) Yasin (20) ve Ersin Icıl'ın (18) da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında dava açılmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Aralık 2016'da görülen davanın karar duruşmasında, Yasin Icıl 2 kişiyi ''kasten öldürme'', 3 kişiyi ''kasten öldürmeye teşebbüs'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'', ''ruhsatsız silah taşıma'' suçlarından toplam 72 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davada sanık olan Suat Icıl'ın firari olduğu için dosyası ayrılırken, diğer sanık Ersin Icıl ise beraat etmişti.

Metris Cezaevi'nde film senaryolarını aratmayan firar!   ile ilgili etiketler film metris cezaevi firar
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.